SNEŽANA SAVIĆ U MONODRAMI: Jovanka Broz je bila tragična ličnost
Foto: Dragan Kadić

Izazov

SNEŽANA SAVIĆ U MONODRAMI: Jovanka Broz je bila tragična ličnost

Pop kultura -

Dosta ličim na nju. Oduvek sam želela da tumačim tu ulogu, to je ozbiljan zadatak, kaže glumica o monodrami „Ja, Jovanka Broz“

U monodrami ispovesti „Ja, Jovanka Broz“, scenariste i reditelja Milana Šarca, nekadašnju prvu dama igraće Snežna Savić.

Glumica i pevačica kaže da je pred njom najveći izazov u karijeri dugoj više od tri decenije i obaveza da verno dočara lik žene koja je u stopu pratila Josipa Broza Tita.

Preporuka Filipa Davida

- Mi smo još na samom početku rada. Nekako je previše rano da se toj predstavi posvećuje neki prostor i daje toliki publicitet, mada je reč o vrlo značajnoj temi. Oduvek sam želela da tumačim tu ulogu, nema glumice koja takav izazov ne bi prihvatila. To je veoma veliki glumački zadatak i vrlo delikatna rola. Pokušaćemo da to uradimo na pravi način i da to bude na ponos - objašnjava glumica.

Snežana naglašava da je novi angažman dobila po preporuci.

- Uloga mi je poverena na inicijativu Filipa Davida i veoma mi je drago što su se setili mene. Dosta fizički ličim na Jovanku. Moj izgled je klasičan, a svakako bi mogla da je igra i žena koja uopšte nema fizičke sličnosti. Mi glumci uvek strepimo i kad je reč o manje zahtevnih rolama - iskrena je Snežana.

foto: Profimedia

Premijera u martu

Tito i Jugoslavija našoj proslavljenog glumici ostaće u lepoj uspomeni.

- Jovanka je obeležila jedno vreme vladavine „najvećeg sina naroda i narodnosti“. Bila je tragična ličnost. Nikad je nisam upoznala, iako mi je bila želja. Bila je omiljena u narodu ne samo zbog svoje lepote nego i držanja - zaključuje glumica.

Monodramu „Ja, Jovanka Broz“ publika će moći da vidi početkom marta. Milan Šarac, scenarista i reditelj, u profesionalnu biografiju upisao je dokumentarce o Radošu Novakoviću, Miri Trailović, Zoranu Radmiloviću, Miri Stupici...

Ponovo u pozorištu

20 Godina Nije Stala Na Daske

Snežana Savić je na daskama koje život znače u predstavama „Bajka o pozorištu“, „Zabranjeno voće“, „Udaj se muški“ i „Pozovi M radi užitka“.

Proslavljena glumica nije igrala u pozorištu 20 godina, a vratila se tek 2012, kada se odazvala pozivu Mirjane Bobić Mojsilović u predstavi „Pozovi M radi užitka“. Prošle godine prihvatila je ponudu rediteljke Marije Lipkovski za komediju „Udaj se muški“, koja niže uspehe u celoj Srbiji.

- Svesna sam da je publika navikla da igram dame, ali ovog puta igram nešto potpuno novo za mene. Tumačim ulogu luckaste i vrckave tašte - rekla je tad Savićeva.

Recitovala Brozu

BILA SAM NAJBOLJI TITOV PIONIR

Snežana Savić kaže da nije imala prilike da lično upozna Josipa Broza.

- Tita sam videla samo sa scene Doma sindikata. Recitovala sam za njega kao najbolji pionir. Govorila sam pesmu Branka Miljkovića. Okupili su se tada glumci iz svih bivših republika - Rade Šerbedžija, Milena Zupančić i drugi. Bio je tada već ozbiljno bolestan - prisetila se Savićeva.

MINA BRANKOVIĆ - Foto: Dragan Kadić; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track