ČUVENI HARMONIKAŠ IZ FILMA KO TO TAMO PEVA OTKRIVA: Bata Stojković je bio prgav kad popije!
Foto: Zoran Mirčetić, Printscreen

Mića Kostić otkriva tajne filma

ČUVENI HARMONIKAŠ IZ FILMA KO TO TAMO PEVA OTKRIVA: Bata Stojković je bio prgav kad popije!

Pop kultura -

Toliko jako je udario moje dete da mu je raskrvario nos. Hteo sam da napustim snimanje. Na kraju nam je kao izvinjenje kupio bombonjeru

Prošlo je 38 godina od premijere filma Slobodana Šijana „Ko to tamo peva“, a nasmejanog harmonikaša Miodraga Miću Kostića i dalje mnogi prepoznaju gde god da se pojavi. Mića je kod Šijana zajedno sa svojim bratancem Nenadom Kostićem otpevao čuvenu pesmu „Za Beograd“.

- Ulogu sam dobio nakon jedne vojne vežbe. Pokojni Staniša Stošić je nekako krivac što su me primetili. Svirao sam koncert za reditelja Šijana i ostale vojnike - kaže za Kurir Mića, koga su nakon te noći uzeli za ulogu.

Mladi harmonikaš je tada imao samo 25 godina, a na kastingu je upoznao Zorana Radmilovića i Dragana Nikolića.

- Nudili su mi novac da mogu da obnovim kuću. Šijan mi je rekao da će mi ova uloga promeniti život. Film mi je doneo popularnost- iskren je Mića.

Kostić je prihvatio posao, a obaveza je bila da snima čak 45 dana. Međutim, zbog svađe s Batom Stojkovićem umalo nije digao ruke.

- Bata je velikan glumišta. Međutim, privatno je bio prgav i teške naravi, posebno kad popije. Na filmu je trebalo da udari dete. Neša se uvek smejao i prihvatio kao šalu. On ga je toliko jako udario da mu je stvarno raskrvario nos. Mnogo sam bio ljut na njega što mi je udario dete - kaže Kostić.

foto: Printscreen

Svađa s Batom ponovila se nakon nekoliko dana, kad je Neši udario još jedan šamar.

- Hteo sam da napustim snimanje. Ubedili su nas da ostanemo. Dobili smo izvinjenje. Bata nam je kupio bombonjeru. Za tu scenu mogli su da uzmu dublera. Ako su Bati platili za skok u vodu 700.000 dinara, mogao je neko i Nešu da zamenjuje - zaključio je Stojković.

Propuštena šansa kod Kusturice

IZBAČEN SAM ZBOG ŠIJANA

Mića nikad nije više dobio veliku ulogu, ali ga je u filmu „Podzemlje“ želeo scenarista Dušan Kovačević.

- Kusturica se usprotivio da igram jer verovatno nije bio u dobrim odnosima sa Šijanom. Do mene su stigle takve priče - kaže Mića.

Kurir / LJUBOMIR RADANOV

Foto: Zoran Mirčetić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track