(VIDEO) TRAGIČNA SUDBINA PREMINULE PEVAČICE: Silovana je sa 8 GODINA, slomila stopalo stujardesi, ostavila decu, a ono što je mislila o SRBIMA će vas RAZBESNESTI!
Foto: Profimedia

UMRLA u 46. GODINI!

(VIDEO) TRAGIČNA SUDBINA PREMINULE PEVAČICE: Silovana je sa 8 GODINA, slomila stopalo stujardesi, ostavila decu, a ono što je mislila o SRBIMA će vas RAZBESNESTI!

Pop kultura -

Pevačica benda "The Cranberries" Dolores O'Riordian preminula je juče iznenada u Londonu u 46. godini. Svet je još u šoku i neverici, a od predstavnika pevačice stiglo je šturo saopštenje koje je potvrdilo tužnu vest.

Fanovi širom sveta nagađaju šta bi moglo biti uzrok smrti legendarne pevačice, a dok ne stignu rezultati obdukcije, mnogi se pitaju da li leži u Doloresinoj dugogodišnjoj borbi sa bipolarnim poremećajem.

Prestižni magazin "Rolling Stone" proglasio je bend "The Cranberries" "najboljim irskim muzičkim izvoznim proizvodom još od U-2".

Dolores je rođena je u Limeriku u Irskoj, kao najmlađe od sedmoro dece. Bila je problematično dete i bežala je od kuće. Rano je postala pevačica benda The Cranberry Saw Us koji su 1990. osnovala braća Noel i Majk Hogan. Iako je Dolores tada imala 18, a najmlađi član samo 16 godina, bili su dovoljno zreli da izbace hit album pa su već 1993. objavili prvenac "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We".

☹ R. I. P. Dolores #dolores #doloresoriordan #thecranberries #sad #talent #music #irish #ireland

Објава коју дели Ildiko Knotik (@ildiko.knotik) дана

Iako po izlasku nisu bili bend od kojeg se mnogo očekivalo, singlovi "Linger" i "Dreams" odlično su prošli na top listama.

- Znam tačno o čemu je svaka pesma na tom albumu. Pratila je bolno posrtanje mlade žene i njeno ponovno rođenje kao mlade odrasle osobe. Znam tačno koju sam pesmu koje večeri napisala i zašto. Ponosna sam na njih jer kvalitetno opisuju ono što sam u tom trenutku osećala - objasnila je 'Riordan za Rolling Stone 1995.

Bend je beležio velike uspehe, a Dolores je paralelno razvijala i solo karijeru i osnovala je još jedan bend.

Sad day. ? #RestinLoveDolores #dreams #thecranberries

Објава коју дели ✨NN✨ (@japamadre) дана

Međutim, čak i na vrhuncu slave, Dolores se borila s teškom psihičkom bolešću, a povremeni ispadi dodatno su potvrđivali sumnju da određeni problem postoji iako niko nije znao o čemu je tačno reč. Pre tri godine, u razgovoru za The Independent, pevačica je prvi put otvoreno progovorila o svojoj borbi sa depresijom i anoreksijom.

Mnoge je šokiralo i kada je priznala da je sa samo osam godina prvi put silovana i da se seksualno zlostavljanje nastavljalo pune četiri godine zbog čega je pokušala da se ubije.

Slava i život pod lupom dodatno su pogoršali situaciju, a jedinu je pomoć pronašla u razgovoru s majkom kojoj je pred kamerama zahvalila na podršci u najmračnijim trenucima.

#TheCranberries#ripdoloresoridan ???

Објава коју дели Ivanildes.... (@ivanidesg) дана

Sledeći veliki pomak u njenom životu bio je razvod od Dona Bartona s kojim je u braku bila više od 20 godina, a zajedno imaju troje dece. Medijima je 2014. objasnila i razloge zbog kojih su se razveli: - Službeno je, samohrana sam majka. Crno na belo. Imaš samo jedan život. Ne može biti u situaciji u kojoj nisi srećan. Toliko je jednostavno. Ne mogu reći ništa negativno o čoveku. Imali smo dobru 21 godinu. Na kraju smo došli do tačke kad više nije bilo dobro. Vreme je da se krene. Osećam se kao da ponovno imam 21. Osećam kao da mi je ovo drugi život. Posle izvesnog vremena deca su predata ocu na staranje, jer je Dolores priznala da "mama ima probleme".

foto: Profimedia

Bilo je to težak period jer iste godine je uhapšena i optužena za fizički napad. Naime, tokom leta iz Njujorka, napala je stjuardesu, kojoj je polomila stopalo, ali i policajca te je nakon lekarskog pregleda i zadržana na saslušanju.

? #rip #doloresoriordan #thecranberries

Објава коју дели Madalena Grande (@bhg14) дана

Dolores O'Riordan je sa bendom The Cranberries prvi put nastupila u Srbiji 2012. godine u Hali sportova. Svirali su oko sat i 45 minuta pred oko 5.000 ljudi.

Tokom ratnih devedesetih Dolores je snimila i otpevala pesmu "Bosnia", a javno se zalagala protiv Srba nazivajući nas agresorima u medijima.

(Kurir.rs/Index/Foto Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track