SVE JE POTRESLA NJENA SMRT, A SADA SU OTKRIVENI DETALJI TUŽNOG ŽIVOTA: Pevačica se borila sa depresijom, predozirala se i ostavila troje dece!
Foto: Profimedia

PREMINULA

SVE JE POTRESLA NJENA SMRT, A SADA SU OTKRIVENI DETALJI TUŽNOG ŽIVOTA: Pevačica se borila sa depresijom, predozirala se i ostavila troje dece!

Pop kultura -

Irkinja je rođena 1971. godine u Limeriku kao najmlađa od sedmoro dece. Uglavnom se družila sa svojom braćom, koji su je upoznali s rokom i metalom, a istovremeno je svirala orgulje u crkvi.

Kad su Krenberis krenuli sa tada strašno popularnim Suedeom na turneju po Americi, britanski mediji nisu ih baš doživljavali kao veliki bend. Niko nije očekivao da će zaseniti Suede, kojima su bili predgrupa, i da će se njihov album prodati u pet miliona primeraka samo na toj turneji.

Krenberis su se probili pjesmom "Linger", koju je pevačica Dolores O'Riordan napisala o svom prvom poljupcu. Njen neobičan glas i izgled najzaslužniji su za uspeh benda u svetu. Ukupno su snimili pet albuma do konačnog raspada 2013. godine.

A post shared by DJ Awards (@thedjawards) on

Dolores je teško pao iznenadni uspeh s grupom. Potpisali su ugovor na dve godine s izdavačkom kućom i obavezali se na celu godinu odrađivanja turneje. Čak i nakon što je slomila nogu, Dolores je morala da odradi koncerte, pa je na nekim nastupima bila uinvalidskim kolicima.

"Da smo barem uzeli pauzu, ko zna, to bi možda pomoglo. Ali, bili smo tako mladi kad smo počinjali. Potpisali smo na te dve godine, a nismo znali koliko će nam biti teško. Neprestano smo radili i na kraju smo izgoreli", rekla je pevačica. Iako se od muzičkog menadžera Dona Bartona rastala nakon 20 godina braka, ostali su u dobrim odnosima zbog troje zajedničke dece.

Tek pre nekoliko godina priznala je da ju je porodični prijatelj seksualno zlostavljao kad je bila dete. Zbog svega toga, Dolores je obolela od anoreksije i depresije, s kojim se dugo borila. Pre pet godina pokušala je da se predozira, a kasnije je rekla kako je to bio znak da mora ostati sa svojom decom.

Njeni su prijatelji izjavili kako je u poslednje vrieme bila strašno depresivna, kao i da jepatila od jakog bola u leđima. Nezvanične informacije za sada govore kako je O'Riordan u londonskom Hiltonu preminula od predoziranja fentanilom, odnosno tabletama protiv bolova.

Kurir.rs/100posto, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track