STAVILA BOGATSTVO: Bijonse na ušima nosi 7 miliona dolara!
Foto: Instagram

GREMI

STAVILA BOGATSTVO: Bijonse na ušima nosi 7 miliona dolara!

Pop kultura -

Pop diva nije osvojila nijednu nagradu, ali je sve zasenila skupim nakitom. Zvanice su držale bele ruže kao podršku ženama koje su trpele seksualno zlostavljanje

Iako nije osvojila nijedan Gremi, Bijonse je zasenila sve muzičke zvezde na 60. dodeli prestižnih nagrada u Njujorku kada se pojavila s dijamantskim minđušama vrednim skoro sedam miliona dolara!

foto: Profimedia

Slavna pevačica došla je u provokativnoj crnoj haljini, a stajling je začinila neobičnim šeširom, brendiranim naočarima i ekstravagantnim nakitom. Američki mediji pišu da je za naušnice dala 6,9 miliona dolara, a u pitanju su 70-karatni dijamanti! Ona je izbegla crveni tepih, ali se kasnije pokajala, pa je na društvenim mrežama objavila sliku s vrednim nakitom.

Blu Ajvi prekorila roditelje

MAMA, TATA, OLADITE S APLAUZIMA!

Ćerka Bijonse i Džej Zija Blu Ajvi tokom dodele nagrade upozoravala je roditelje da ne tapšu previše! Šestogodišnja devojčica već se ponaša kao prava diva, a očigledno je bila posramljena što reper i pevačica non-stop aplaudiraju. Ona je rukama objašnjavala mami da „oladi“, a posle nekoliko sekundi isto to je poručila i tati. Bijonse i Džej Zi su je zbunjeno gledali.

Dodela Gremija protekla je u znaku borbe protiv seksualnog zlostavljanja žena. Veliki broj zvanica nosio je bele ruže kao simbol podrške žrtvama, između ostalog i Ledi Gaga, koja je i sama otkrila da ju je silovao muzički producent kad je imala 19 godina.

foto: Reuters

Nakon dirljivog govora umetnice Džanel Mone, koja je zlostavljačima poručila da više ne mogu da ih ućutkaju i da je njihovo vreme isteklo, na scenu je izašla Keša i otpevala singl „Praying“, koji govori o njoj kao žrtvi nasilja. Pop zvezda je tokom izvođenja numere zaplakala, a suze je izmamila i mnogima u publici. Na bini su joj se ubrzo pridružile i koleginice Sindi Loper, Rijana i Kamila Kabeljo, koje su pevale zajedno s njom. Mnogi su ovaj nastup proglasili najdirljivijim momentom Gremija.

Keša je pre nekoliko godina otkrila da je i sama bila žrtva seksualnog zlostavljanja, i to bivšeg producenta Lukaša Gotvalda. Pevačici je tokom suđenja bilo zabranjeno da snima pesme koje ne producira upravo njen zlostavljač jer su na početku njene karijere potpisali takav ugovor. Nakon burne večeri, Keša je na društvenim mrežama podelila dirljivu objavu.

- Nakon svega što ste uradile za mene, mogu da se zahvalim što sam ovoliko jaka. Hvala svim ženama koje su bile sa mnom na bini, ali i kroz celo ovo putovanje - napisala je pevačica na Tviteru.

foto: Reuters

Nagrađeni

DOMINIRAO BRUNO MARS, LUIS FONSI IZVISIO!

Bruno Mars pobedio je u svim kategorijama u kojima je bio nominovan. Osvojio je šest Gremija, uključujući najvažnija - za album i singl godine. Dominantan je bio i Kenrik Lamar, koji je osvojio pet Gremija, zbog čega je favorit Džej Zi kući otišao praznih ruku. Gotovo posle pola veka od osnivanja, legendarna nemačka grupa Kraftverk osvojila je prvi Gremi u kategoriji najboljeg albuma dens i elektronske muzike. Nagrađeni su i Rolingstonsi, Ed Širan, Alesija Kara... Interesantno je da Luis Fonsi, čiji hit „Despasito“ ima 4,7 milijardi pregleda na Jutjubu, nije osvojio nijednu nagradu.

foto: AP

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Instagram, Profimedia, Reuters, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track