NEDI ARNERIĆ URUČEN BEOGRADSKI POBEDNIK: Nisam još istrčala svoju poslednju trku
Foto: Damir Dervišagić

zatvaranje Festivala

NEDI ARNERIĆ URUČEN BEOGRADSKI POBEDNIK: Nisam još istrčala svoju poslednju trku

Pop kultura -

Bilo je uspona, padova i tuge. Međutim, bez vas Beograđana ne bih uspela da nastavim, rekla je glumica primajući nagradu

Dodelom priznanja Beogradski pobednik Nedi Arnerić za izuzetan doprinos filmskog umetnosti i nagrada u glavnom takmičarskom programu polako je spuštena zavesa na 46. izdanje najvećeg domaćeg filmskog festivala Fest.

Prilikom izlaska na scenu Sava centra Neda je dočekana ovacijama publike.

- Nisam baš sigurna da se osećam kao pobednik i čini mi se da ja još svoju životnu i profesionalnu trku nisam istrčala. Hvala onima koji već misle da sam pobednik. U nečemu sam možda već pobedila. Trajem u kontinuitetu kao glumica preko 50 godina, a imam samo malo više - rekla je Neda i dodala:

- Bilo je uspona, padova i tuge. Međutim, bez Beograđana, koji ste mi najbliži, ne bih mogla da trčim. Nadam se da ću još živeti i trčati po filmovima.

foto: Printscreen

I ruskom reditelju Karenu Šahnazarovu uručen je Pobednik za dosadašnje stvaralaštvo i Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke.

- Fest je veliki događaj za evropsku, ali i svetsku kinematografiju. Srpska publika odlično razume film - rekao je reditelj.

Fest se zvanično zatvara večeras, a publika će moći i u ponedeljak da pogleda filmove koje je propustila tokom proteklih 10 dana.

Kurir / LJ. R.

Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track