ISPOVEST PREDRAGA EJDUSA: Bio sam u komi! Rekli su mi da ću ostati paralizovan!
Foto: Marina Lopičić

Slavni glumac progovorio o teškoj bolesti

ISPOVEST PREDRAGA EJDUSA: Bio sam u komi! Rekli su mi da ću ostati paralizovan!

Pop kultura -

Glumac kaže da je nakon teških trenutaka počeo da brine o sebi

Predrag Ejdus otkrio je da je bio u komi i da je malo falilo da ostane paralizovan! Slavni umetnik dugo je od javnosti krio da je svojevremeno bio veoma bolestan.

Prošle nedelje Predrag je u sarajevskom pozorištu igrao predstavu „Govorna mana“, a za tamošnje medije ispričao je svoju patnju.

Spas u nauci

- U jednom periodu života sam imao ozbiljnih zdravstvenih problema i bio sam u komi. Tog perioda se ne sećam, ali kada sam se probudio i shvatio da ću 95 posto ostati paralizovan, ali da ću biti živ, govorio sam: „Pa ništa. Predavaću studentima, uostalom, može da se glumi u kolicima“. Gluma me nije napuštala ni onda kada sam bio očajan. Tada sam razmišljao da je bolje da sam umro nego što sam nepokretan, ali ne zbog sebe, nego zbog porodice i tereta koji bih bio mojim najbližima. Srećom, nauka i odlični doktori su me i izvukli i jedan sam od retkih koji je uspeo da preživi tu bolest - rekao je Predrag za magazin Azra.

Glumac kaže da je nakon teških trenutaka počeo da brine o sebi:

- Stalne kontrole su bitne. Mi smo nacija koja prevenciji ne pridaje značaja. Onda nas odjednom snađe neka strašna bolest koju si mogao na vreme da otkriješ pomoću jednogodišnjih kontrola. Pratim svoje zdravlje i pokušavam da ne trošim sebe previše, ali opet i da se ne pazim preterano. Suština je da sačuvam zdravlje, ne da bih ostao živ, nego da bih mogao da igram.

Starost nije sramota

A kako doživljava godine?

- Još od mladosti pokušavam da se oslobodim straha od smrti. Nisam religiozan čovek i to mi je filozofsko, sociološko, biološko, pa i psihološko pitanje. Bio sam u vrlo turbulentnim i komplikovanim situacijama, prolazio sam kroz tunel kome i znam kako to izgleda. Smatram da čovek mora da se prilagodi svojim godinama i da starost ne doživljava kao grdnu sramotu. Pokušavam da ne paničim u vezi s tim - zaključio je Ejdus.

Kurir / J. S.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nikada nećemo saznati da li su zažalili zbog toga: Ovi poznati domaći glumci su odbili kultne uloge (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track