VOJKAN BORISAVLJEVIĆ: A sad adio napisao sam za 30 sekundi
Foto: Dado Đilas

Objavio autobiografiju

VOJKAN BORISAVLJEVIĆ: A sad adio napisao sam za 30 sekundi

Pop kultura -

Meni najvažnija pesma koju sam napisao do sada je svakako Čolina „Ljubav je samo reč“, kaže kompozitor

Kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević je u prostorijama Radio Beograda predstavio svoju knjigu „Moja odiseja“, koja na autobiografski način daje hronološki prikaz njegovog života.

- Meni najvažnija pesma koju sam napisao do sada je svakako „Ljubav je samo reč“, po sjajnom tekstu Svete Vukovića, koju je kasnije sjajno otpevao Zdravko Čolić - rekao je Tanjugu Borisavljević.

foto: Dragan Kadić

U muzici od 17.

On napominje da su susreti sa zanimljivim ljudima iz svih umetničkih žanrova najbolje što mu se dogodilo u životnoj i stvaralačkoj odiseji.

- Od 17 godine komponujem, bilo da se bavim pop-rok muzikom, šlagerima ili pišem muziku za filmove, pozorišne predstave i televizijske serije. Leo Martin, Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Mira Trailović, Dejan Mijač, Jagoš Marković... uticali su na moje stvaralaštvo i kroz svoja dela oživeli moju muziku - kazao je Borisavljević.

Komponovao za Olivera

Cenjeni kompozitor naglašava da među svojim pesmama koje su spontano ušle u narod najviše voli numeru „A sad adio“, koju su izvodili Dragan Stojnić i Oliver Dragojević.

- Tu pesmu sam napisao za 30 sekundi. U televizijskoj seriji „Vruć vetar“ ona je postala jako popularna i dan-danas je nezaobilazna na različitim ispraćajima i svetkovinama. Čak se i na stadionima čuje kad je horski pevaju navijači - kazao je Borisavljević.

Kurir / E.K.

Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track