MILENA DRAVIĆ NAPISALA SRDAČNO PISMO: Biće sve dobro, pa ćemo se ponovo sresti!
Foto: Damir Dervišagić

MONOGRAFIJA

MILENA DRAVIĆ NAPISALA SRDAČNO PISMO: Biće sve dobro, pa ćemo se ponovo sresti!

Pop kultura -

U Narodnoj biblioteci "Radislav Nikčević" u Jagodini, u okviru pratećeg programa Pozorišnog festivala "Dana komedije", koji se održava u Jagodini od 20. do 27. marta, večeras je predstavljen portret, monografija i dokumentarni film o Mileni Dravić.

Proslavljena srpska glumica nije prisustvovala događaju, a u pismu "festivalu i Jagodincima" koje "iskreno, srdačno i toplo pozdravlja" je napisala: "Volela bih da sam sa vama, ali nisam trenutno u mogućnosti".

foto: Damir Dervišagić

"Biće sve dobro, nadam se, pa ćemo se, verujem i ponovo sresti. Lepa me sećanja vežu za vaš festival a "Ćuran" mi je posebno draga nagrada, između ostalog jer je za komediju", napisala je Dravić.

"Možda bih slobodno mogla reći, najozbiljnije, njeno visočanstvo, komedija, žanr kome sam posvetila dobar deo karijere", napisala je Dravić.

Portret Dravićeve, dobitnice "Dobričinog prstena" i "Zlatnog ćurana" za životno delo, najvišeg priznanja "Dana komedije" , predstavili su autor knjige "Monografija Milena Dravić", Tatjana Nježić i pozortišni kritičar Aleksandar Milosavljević.

Progam je vodila urednica kulturnog perograma Kulturnog centra Zorica Stojinović. U okviru razgovora o srpskoj glumici, prikazan je dokumentarni filma "Mali film o velikoj Mileni", autor i reditelj Miloš Radović.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/Tanjug, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track