VOLI SVE DA ZNA: Mira Banjac ovako komentariše Anicu Dobru!
Foto: Damir Dervišagić, Stefan Jokić

TUMAČI NJENU NEKADAŠNJU ULOGU

VOLI SVE DA ZNA: Mira Banjac ovako komentariše Anicu Dobru!

Pop kultura -

Iako korača ka 89. godini, Mira Banjac je i dalje aktivna na filmskom platnu i jedna je od najupečatljivijih likova domaćeg glumišta.

Dok je na televiziji i filmu imamo prilike često da je vidimo, Mira Banjac u poslednje vreme retko igra u pozorištu.

Predstavu "Korešpodencija", koja je obnovljena i ponovo se igra, pre nekoliko decenija u prvoj postavci igrala je i Mira Banjac. Ulogom Milice Njegovan sve je oduševila, a sada tu ulogu tumači Anica Dobra.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Talentovana glumica Anica Dobra je ranije rekla da je odmah zvala Miru Banjac za savet, a šta na to legenda domaćeg glumišta kaže:

"Anica je jedna vaspitana osoba, njoj uopšte nisam bila potrebna. Ona je tako ljubazna, studiozna, ona voli sve da zna i ona je moja draga prijateljica".

Glumica priznaje da kada evocira uspomene, oseti veliku tugu.

"Uspomene su tužne jer gotovo nema nikog iz predstave sem Milana - Cacija Mihailovića i mene. Raduje me što je taj tekst opet među publikom jer je Bora Pekić veliki pisac. Mi smo imali retku sreću da radimo dok je on bio živ. S jednim respektom smo radili jer je svaka reč bila važna", kaže Mira Banjac i dodaje da u novoj postavci glume mladi i daroviti glumci. Legenda domaćeg glumišta nema previše želja.

"Zdravlje, samo zdravlje je najbitnije", istakla je ona.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/Blic, Foto: Damir Dervišagić, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track