PREMIJERA NOĆNE STRAŽE: Kad padnu maske, vidi se ovaj lažni svet!
Foto: Boško Đorđević

Od večeras u Ateljeu 212

PREMIJERA NOĆNE STRAŽE: Kad padnu maske, vidi se ovaj lažni svet!

Pop kultura -

Tridesetih godina u Beogradu vladali su mir i procvat, vreme koje je najavljivalo sunovrat i propast sveta. Potom su pravo lice pokazali lažne markize i propali grofovi, kaže reditelj Liješević

Premijera „Noćne straže“ Fedora Šilija, u režiji Borisa Liješevića, odigraće se večeras na sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

Komedija koja se dešava u Beogradu tridesetih godina prošlog veka prati porodicu propalih bogataša koja pokušava da povrati bogatstvo raznim spletkama, koje uključuju loše pesnike, lažne aristokrate i osiromašeno plemstvo.

Bliska prošlost

- Tih godina u Beogradu vladalo je mirno vreme, procvat arhitekture i umetnosti, ali i vreme koje je najavljivalo potpunu propast i kraj svemu tome. Na partiju samog krema društva padaju maske iza kojih se kriju točkići koji pokreću ovu vodviljsku komediju. Svoje lice pokazuje svet laži, spletki, interesa, lažnih markiza, propalih grofova... Svet postaje falsifikat i vidi se šta se događa sa njim kada para nema - objašnjava Liješević. On ističe da je za njega povratak u Atelje povratak u kuću u kojoj je načinio najvažnije korake u karijeri, a da mu je posebna draž svega što postavlja komad ovog žanra.

- Komedija je kraljica teatra, svih žanrova. Srce celog ansambla kuca komedijom.

foto: Dragan Kadić

Zabavna budalaština

Gorica Popović igra tetku mađarskog plemića koga tumači Gordan Kičić.

- Vodvilj je poseban žanr i osećao sam ga uvek u sebi, pogotovu jer sam odrastao gledajući one slavne vodvilje ovde u Ateljeu 212. Napravili smo komičnu, zabavnu budalaštinu, uz koju smo uživali i u koju smo verovali, pa se nadam da će i publika - rekao je Kičić.

U „Noćnoj straži“ igraju i Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo.

Kurir / M. C.

Foto: Boško Đorđević, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track