Najnovije vesti

EVROSONG: Srbija pala, Hrvatska optužena za plagijat!
Foto: Damir Dervišagić

Predstavnici eks-Ju u problemu pred festival

EVROSONG: Srbija pala, Hrvatska optužena za plagijat!

Pop kultura

Muzičar Sanja Ilić i Balkanika zauzimaju tek 36. mesto na kladionicama, Rumuni tvrde da im je Franka Batelić ukrala pesmu

Sudeći po kladionicama, niko od predstavnika bivše Jugoslavije neće se proslaviti na Evrosongu! Srbija trenutno zauzima 36. mesto, Crna Gora 40, Slovenija 41, Hrvatska 32, Makedonija 29, dok BiH nema predstavnika.

Još početkom februara kladionice su objavile favorite za pobedu na Evroviziji, koja će se održati u maju u Lisabonu. Po njihovim kvotama tada je najviše šanse za pobedu imala Švedska, a Srbija je bila na 25. poziciji. Dva meseca kasnije Sanja Ilić i Balkanika s pesmom "Naša deca" su pali. Posle Ilića, kog je koleginica Maja Nikolić optužila za plagijat, sa sličnim problemom suočava se i predstavnica Hrvatske Franka Batelić. Sve su glasnije optužbe da njena pesma "Crazy" nije autorsko delo. Bar tako tvrdi rumunski muzičar Guez, koji kaže da je još početkom godine napisao kompoziciju koja je identična hrvatskoj evrovizijskoj pesmi.

"Hrvatski evrovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija, a mi smo s ovim projektom počeli 11. januara 2018. Producent je prodao ovaj bit ili ga iznajmio dva puta", naveo je Guez na Fejsbuku.

foto: PrintScreen

Menadžer Franke Batelić demantovao je krađu:

"Pesma 'Crazy' je autorsko delo tima 'Karpo medija'. Na razvoju pesme, u saradnji s HRT, intenzivno se radi od decembra. Izvođač koji je iskoristio pesmu 'Crazy' kao podlogu za svoju rep obradu potpisao je Denzela Bitsa."

(Kurir, I. E. /Foto: D. Dervišagić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...