POSLE ŠEST GODINA: Bajaga i Instruktori objavili novi album „U sali lom“
Foto: Promo

NOVO!

POSLE ŠEST GODINA: Bajaga i Instruktori objavili novi album „U sali lom“

Pop kultura -

Bajaga i Instruktori su, posle šestogodišnje diskografske pauze, obradovali svoje obožavaoce novim, dvanaestim albumom „U sali lom” koji je objavljen danas.

Na albumu je, još osam novih pesama – „Može da te ubije grom“, „Savršen dan”, „Bilo bi lako”, „Rekla si”, „Loše napisan dan”, „Severac”, „Nikad te više neću zvati”, i „Noćima sanjam”, za koju je tekst napisao Duško Kovačević. Takođe, na albumu je kao bonus pesma već poznata „Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”, urađena u saradnji sa grupom Point Blank i Dragim Jelićem.

Ostale tekstove potpisuje Momčilo Bajagić, kao i muziku za sve pesme, osim bonusa „Kad mesec prospe…” (Dragoljub Crnčević, Point Blank) i „Severca”. Žika Milenković je komponovao ovaj svoj novi duet sa Bajagom, koji po tematici podseća na legendarnu „Život je nekad siv, nekad žut” od pre 30 godina.

foto: Marko Rupena

Grupa je album snimila u nepromenjenoj postavi: Momčilo Bajagić - vokal, električna gitara, akustična gitara, Aleksandar Lokner - vokal, klavijature, Živorad Milenković - vokal, gitara, Miroslav Cvetković - vokal, bas gitara, Čedomir Macura - vokal, bubnjevi, Marko Nježić - vokal, gitara, editing.

foto: Aleksandar Zec

Značajan udeo su imali i gosti – prekaljeni muzičari i dugogodišnji prijatelji i saradnici grupe. To su Saša Ranđelović Ranđa – gitara, Davor Rodik – pedal stil gitara, Marko Kuzmanović – bubnjevi i Nikola Vranjković – električna gitara, akustična gitara.

  • Imamo dve klasične balade – jednu veliku i jednu malu. „Noćima sanjam” je srednjeg tempa, ostale su brze. Shvatili smo da nam treba još tih brzih pesama u repertoaru. Prijalo nam je da se, posle desetak godina, vratimo u veliki studio. Srećni smo što smo ponovo sarađivali sa Sašom Habićem. On jedno vreme nije radio, vratio se na velika vrata – ispričao je Bajaga.
foto: Brian Rasic

Klavijaturista Saša Lokner sa osmehom na licu se nadovezuje:

  • Ima ovaj album neku svežinu prva tri, četiri izdanja. Dok smo radili, atmosfera me je malo podsetila na „Prodavnicu tajni“, na neke momente sa „Jahača magle“... U procesu rada mi je ličilo na te stare albume, rezultat ne mora da ima veze sa tim. Bajaga je, kao i uvek, napravio sjajne tekstove, ali ovoga puta su baš fantastični.

( Promo tekst - Foto:Brian Rasic, Aleksandar Zec, Marko Rupena )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track