UJEDINJENA PLESNA ELITA: Stotine takmičara na podijumu u borbi za medalje!
Foto: Promo

učestvovalo 24 kluba

UJEDINJENA PLESNA ELITA: Stotine takmičara na podijumu u borbi za medalje!

Pop kultura -

KUP Srbije u 10 plesova za kategorije omladinaca, starijih omladinaca i seniora, prvenstvo Beograda, kao i KV turnir za discipline latinoameričkih i standardnih plesova, upriličen je proteklog vikenda u sportskoj hali "Ranko Žeravica" pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u organizaciji Plesnog saveza Srbije.

Pored navedenih, po prvi put je održan i KV turnir svih disciplina modernih plesova. Ovim takmičenjem plesni savez Srbije, nacionalni granski savez, je ujedinio sve plesne discipline pod jednu kapu, kao što je to slučaj i sa svetskom plesnom federacijom WDSF, koja je deo međunarodnog Olimpijskog komiteta, i članica sport akorda.

foto: Promo

Na takmičenju je učestvovalo 24 plesna kluba sa nekoliko stotina takmičara. Pobednici KUP-a Srbije u omladinskoj kategoriji su Gubica Vladimir i Kosanovic Nataša, u starijim omladincima Petković Gavrilo i Jevtić Sara, dok su u najstarijoj kategoriji tituli uzeli Matović Aleksa i Klenkovski Jovana.

foto: Promo

Svi klubovi su već uveliko u pripremama za sledeće takmičenje koje će se održati u Čačku 19. i 20. maja, koje je posebno značajno za takmičare iz disciplina modernog plesa jer će za njih ovo takmičenje biti prvo zvanično Državno prvenstvo pod okriljem Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Plesnog saveza Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track