ŽIVEO JE NA ULICI, SAD JE JEDAN OD VELIKANA HOLIVUDA: Staloneova potresna ispovest! Put do ZVEZDA bio je PAKLEN!
Foto: Profimedia

LEGENDA

ŽIVEO JE NA ULICI, SAD JE JEDAN OD VELIKANA HOLIVUDA: Staloneova potresna ispovest! Put do ZVEZDA bio je PAKLEN!

Pop kultura -

Nisam najbogatiji, najpametniji ni najtalentiraniji na svijetu, ali sam uspeo jer sam nezaustavljiv i ne odustajem lako, tako je u samo jednoj rečenici Silvester Stalone (71) sažeo gotovo ceo svoj život.

Od detinjstva se borio s kompleksima radi paralizovanog levoga donjeg dela lica zbog doktorske greške pri porođaju, no uvek se trudio da ostvari svoje snove po svaku cenu. U adolescenciji teško je kontrolisao svoje problematično ponašanje i kolege iz razreda već su tada predviđali da će verojatno završiti na električnoj stolici jer su ga do 13. godine izbacili čak iz 14 škola.

foto: Profimedia

U ranim dvadesetima živeo je u tolikom siromaštvu da je iz očaja morao da prihvati ulogu u erotskom filmu čiji ga je honorar spasio od daljeg spavanja na autobuskom terminalu, ali i od napuštanja psa Butkusa od kog je bio nerazdvojan.

"Morao sam da ga prodam za 40 dolara ispred dućana jer si nisam mogao da kupim hranu, a tada se dogodilo čudo; prodao sam scenario za ‘Rokija’ i mogao sam da otkupim psa. Novi vlasnik je znao koliko sam očajan i naplatio ga 15.000 dolara, no vredeo je svakog centa", prisetio se najgorih dana sa svojim slavnim psom iz filma.

foto: Profimedia

Prema Američkom filmskom institutu, “Roki” je proglašen četvrtim najinspirativnijim filmom svih vremena, a Stalone je proglašen za jednog od “najvećih junak”.

"Svaki put kad bih doživeo neuspeh, ljudi bi me otpisali, no ja bih se uvek vratio", kaže Silvester.

Zlatna malina je nagrada koja se dodeljuje najgorim filmskim ostvarenjima, a s 30 nominacija i deset osvojenih nagrada Stalone je glumac koji je imao najduži neprekinuti niz nominacija u raznim kategorijama.

foto: Profimedia

Uprkos tome, kada su “Plaćenici” 2010. u samo prvoj nedelji oborili “box office”, Stalone je postao jedina holivudska zvezda koja je glumila u takvim uspešnim filmovima pet decenija. Jedan je od retkih glumaca koji je bio dvaput nominovan za Oskara za istu ulogu. Za igranje Rokija Balboe nije ga osvojio ni 1976. ni 2015., no zato je dobio Zlatni globus za najboljega glumca.

"Prvi ozbiljni scenario koji sam napisao bio je za film o Edgaru Alanu Pou. Jedno vreme sam zaista želeo da ga igram, no ipak sam shvatio da nisam pravi odabir za tu ulogu. Ko zna, možda jednog dana," rekao je Stalone koji se, osim filmom, bavi i slikanjem uljem na platnu.

foto: Profimedia

Velike je kontroverze izazvao 2013. izložbom u Državnom ruskome muzeju u Sankt Petersburgu gde je, objašnjavajući portret svog prijatelja Majkl Džeksona, proglasio ne samo velikim zabavljačem nego i jednim od najvećih prevaranata.

"Stvorio je lik koji on sam nije bio. Postao je neko drugi. Pokušao je to da manifestuje kroz oblačenje i način na koji je promenio svoj fizički izgled, ali njegov mozak je bio podeljen. Pokušao je da bude detinjast, a zapravo je bio agresivan i kontradiktoran. Nosio je tu masku vrlo dobro", izjavio je na izložbi i istakao kako je to samo njegovo viđenje.

foto: Profimedia

"Verujem da potraga za samoostvarenjem nikad ne prestaje, to je stalna bitka sa samopouzdanjem. Nemojte se previše obeshrabriti, to je sasvim normalno", reči su kojima na svojim društvenim mrežama Silvester Stalone redovno ohrabruje svoje pratitelje.

Izrazito uspešni serijali o Rokiju, Rambu i “Plaćenicima” potvrđuju kako celog života uvek iznova traži inovativnost u svom radu, a poruke koje Silvester šalje itekako su opravdane.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track