INTERVJU MILICE MAJKIĆ: Zavodnica i zlobnica samo sam na filmu!
Foto: Nemanja Miščević

u fokusu

INTERVJU MILICE MAJKIĆ: Zavodnica i zlobnica samo sam na filmu!

Pop kultura -

Glumicu Milicu Majkić publika je upoznala u nagrađivanom filmu „Pored mene“, a zatim je dobila zapažene uloge u ostvarenjima „Vlažnost“, „Panama“ i „Zona Zamfirova 2“ i u seriji „Komšije“. Mlada umetnica iz Budve priseća se svog prvog posla za jednu holivudsku produkciju i otkriva kako je umalo odustala od prijemnog ispita kod Mirjane Karanović.

Kakve uspomene nosite sa snimanja filma „Pored mene“? - Bilo je to predivno i za mene veoma važno iskustvo jer je to moj diplomski film. Sniman je u sigurnom okruženju ljudi koje poznajem. Osećala sam se kao njegov koautor, a ne samo glumac. Ideja naše profesorke Mirjane Karanović i njenog asistenta Stevana Filipovića bila je da pokažu da glumac nije samo instrument kojim neko upravlja već da suštinski učestvuje svojim idejama u stvaranju filma. Scenario za nastavak filma i seriju „Pored nas“ je gotov, a krenuli smo i s fizičkim pripremama, jer će biti dosta akcije.

foto: Dragan Kadić

Rođeni ste u Budvi, a upisali ste studije u Beogradu. Zašto je izbor pao baš na klasu Mirjane Karanović? - Na snimanju holivudskog filma „Cat Run“ u Budvi, kao srednjoškolka, prijavila sam se da radim šta god, kako bih prvi put bila na tom magičnom mestu zvanom filmski set. Igrom slučaja, bila sam klaperka. Tamo sam upoznala mladu rediteljku Suzanu Purković, od koje sam saznala za Akademiju umetnosti, i da te godine klasu prima Mirjana Karanović. Iako sebe nisam mogla da zamislim na privatnoj akademiji, ogromno poverenje ulila mi je Mirina glumačka veličina, pa sam ipak odlučila da pokušam da je osvojim.

Na prijemnom ispitu sam počela da plačem i molim da mi dozvole da krenem monolog iz početka

Kako pamtite prijemni ispit? - Sada se smejem i veoma zabavljam dok prepričavam uspomene, ali tada je to bila agonija. Sama sam se spremala, a prijemni je bio u isto vreme kad i festival Egzit, na koji sam želela da odem. I preživela sam svoj prvi Egzit, ali ne i prijemni. Od prevelike treme zaboravila sam tekst. Posle dramske pauze rekla sam: „Ništa, zbunila sam se“, a onda počela glasno da se smejem, dok su me svi gledali sa ozbiljnim izrazima lica. Iz smeha sam krenula da plačem i molim ihda krenem iz početka. Nastavila sam dalje s komičnim monologom, pesmom, imitacijama, ali nije bilo to to. Ipak, neki su prošli, neki nisu i na samom kraju uvela je nas troje. Ne sećam se šta nam je rekla, ali i inače slabo pamtim odlučujuće trenutke u svom životu. Dala nam je šansu da se uozbiljimo u drugom krugu. I jesmo.

Po čemu se sećate studiranja? - Kao nečeg dragocenog. Mirjana je posvećen profesor, fantastična glumica i čovek. S njom smo prošli sve faze, od surovog profesorskog do majčinski nežnog odnosa.

Ko su vam bili uzori? - Nisam bila dete čiji su zidovi izlepljeni posterima idola i uzora, već sam ih šarala sprejevima.

Ima li već novih poslovnih ponuda? - Upravo sam završila snimanje serije „Urgentni centar 2“ gde imam karakterno drugačiju ulogu od prethodnih. Nakon filma „Pored mene“ uglavnom sam dobijala da igram zavodnice i zlobnice. Trenutno radimo na srednjoškolskom mjuziklu „Pored mene“ za novogodišnji dečji program na RTS.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track