Emotivno

ISMET NUNO ARNAUTALIĆ PODELIO NIKAD OBJAVLJENU PESMU INDEKSA: Sve godine su proletele u jednom trenu, NAVIRU SEĆANJA...kroz maglu! (VIDEO)

Pop kultura -

Bivši član jedne od najpopularnijih jugoslovenskih pop rok grupa 'Indeksi' Ismet Nuno Arnautalić objavio je na svom Fejsbuk profilu snimak pesme kultne grupe koja nikad nije objavljena.

foto: Printscreen Youtube

"Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, s idejom da konačno sakupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije. I slušam pesmu, naviru sećanja... kroz maglu", napisao je Arnautalić.

Napisao je i da su mu, kada je čuo ovu izvedbu, sve godine proletele u jednom trenutku te da je poželeo da s Bodom i Davorinom sedi i sluša ovu pesmu.

foto: Printscreen Youtube

Numeru 'Ti misliš dobro bi bilo' Arnautalić je napisao 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman.

"Pesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Ona se često vrtela na radioprogramu. Kada je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju 'Ti misliš dobro bi bilo' na već postojeću matricu na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića", napisao je.

foto: Printscreen Youtube

"Ja mislim, bilo bi dobro da podelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas seća na našeg Pevača" napisao je Arnautalić.

Kurir.rs/ Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track