(VIDEO) NATAŠI NINKOVIĆ URUČENA NAGRADA ŽANKA STOKIĆ: Glumica kroz JECAJE održala govor!
Foto: Marina Lopičić

ČESTITAMO

(VIDEO) NATAŠI NINKOVIĆ URUČENA NAGRADA ŽANKA STOKIĆ: Glumica kroz JECAJE održala govor!

Pop kultura -

"Osećam se kao da držim svog Oskara. Uvek sam se smejala na dodelama ovih nagrada glumcima koji se tresu od treme i plaču. Danas se ja tako osećam", ovim rečima obratila se Nataša Ninković, 16. dobitnica nagrade "Žanka Stokić", koju dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu, kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.

Nataša i Milena Dravić
Nataša i Milena Dravićfoto: Marina Lopičić

Prestižno priznanje ustanovljeno je 2003. na predlog Mire Stupice, a namenjeno je "glumici koja je svojom ličnošću obeležila pozorišni, TV i filmski život Srbije stvaralačkom zrelošću i bogatstvom umetničkog izraza". O glumici su nadahnuto govorili njeni prijatelji i saradnici Snežana Trišić, Miki Krstović, Nela Mihailović, Svetlana Bojković, Nebojša Dugalić, Predrag Gaga Antonijević i Milena Dravić, a pismo iz Pariza je poslao Vojin Ćetković.

Podrška Zorana Cvijanovića i Vesne Trivalić
Podrška Zorana Cvijanovića i Vesne Trivalićfoto: Marina Lopičić

"Moje kolege su pomalo preterale. Nagrada "Žanka Stokić" je za mene velika odgovornost i dobila sam je na vreme. Vest o priznanju zatekla me je kod Vesne Trivalić u Dubaiju. Ona je počela da vrišti, a ja sam nakon minuta ćutanja izgovorila: "Zar nisam mlada? Sigurno ima neko pre mene." Imaću vremena da je opravdam", kaže Nataša. Ona je u subotu posetila grob omiljene glumice Branislava Nušića. - Lik i delo Žanke vezujem za Cecu Bojković kroz njenu dramu. Bila sam na Žankinom grobu i videla da joj je spomenik podigla služavka. Rastužila sam se. Imamo kratku pamet. Ne znamo da se odužimo zaslužnim ljudima, nego ih gazimo i odričemo ih se - rekla je glumica.

Olga, Dara. Ceca, Milena i Nataša
Olga, Dara. Ceca, Milena i Natašafoto: Marina Lopičić

Pre Nataše, ovo ugledno priznanje dobile su Svetlana Bojković, Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Ružica Sokić, Jelisaveta Sablić, Gordana Đurđević Dimić, Dara Džokić, Mirjana Karanović, Ljiljana Blagojević, Ljiljana Stjepanović, Mira Banjac, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Olga Odanović. Da podrže Ninkovićevu, došli su njen suprug Nenad Šarenac i sinovi Luka i Matija, Vuk Kostić, Nebojša Milovanović, Zdravko Šotra, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović i drugi.

1 / 10 Foto: Marina Lopičić

Kurir.rs / Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track