MILENA DRAVIĆ SE VRAĆA I NA FILM: Prvi put ću raditi s velikim Lordanom Zafranovićem
Foto: Dragana Udovičić

Dobra vest

MILENA DRAVIĆ SE VRAĆA I NA FILM: Prvi put ću raditi s velikim Lordanom Zafranovićem

Pop kultura -

On priprema dokumentarac o Aušvicu. Teška tema. Snimaću dva dana, ali će mi biti veliko zadovoljstvo, kaže glumica

Nakon uloge u seriji "Komšije", Milena Dravić se vraća i na film malom ulogom u novom ostvarenju Lordana Zafranovića. Antiratnu dramu "Porajmos 101" slavni reditelj, tvorac "Okupacije u 26 slika", "Večernjih zvona" ili "Pada Italije", kako je najavljeno, tokom juna snimaće u Somboru. - Za povratak u pozorište je još rano, ali bih volela da uradim još nekoliko filmova. Ne mora to da bude velika i glavna uloga. Možda će se to uskoro ostvariti s Lordanom Zafranovićem, koji priprema svoj dokumentarni film o Aušvicu. Teška tema. Čekam da mi pošalju tekst i da mi jave kad su moji snimajući dani. Lordana obožavam kao reditelja, volim njegove filmove. Međutim, u toliko dugoj i mojoj i njegovoj karijeri nikad se nismo sreli ni u jednom filmu. Snimaću dva dana, ali će mi biti veliko zadovoljstvo - kaže Milena.

foto: Fonet

Film "Porajmos 101" nastao je po istoimenom romanu Dušana Savića i bavi se sudbinama mađarske Jevrejke Žuže, romskog violiniste Paganinija i nemačkog oficira Jozefa na početku Drugog svetskog rata u Somboru, a potom i u logoru Aušvic. Milena je dobila i ponudu da snima svoj biografski mjuzikl s Purišom Đorđevićem. - Za mjuzikl nema para, što je veliki problem. Srpska kinematografija nije zaslužila da tavori i to će morati da pričeka - objašnjava Dravićeva. Ona smatra da bi naši scenaristi, po uzoru na engleske kolege, trebalo da više pišu uloge za određene umetnice ili da sami glumci uzmu stvar u svoje ruke. - Suzan Sarandon i Džulija Robert su rešile same da se udruže i prave filmove. Verovatno bi trebalo da i mi tako nešto uradimo. Srpska kinematografija stoji, a mi imamo talentovanih reditelja i glumaca svih generacija - objašnjava Milena.

foto: Dragana Udovičić

Glumica je u nedelju na sceni Narodnog pozorišta uručila nagradu "Žanka Stokić" Nataši Ninković. O velikoj Žanki govori nam s tugom u glasu: - Žanka je nastradala u jednom strašnom vremenu. Čujem da su joj napravili divnu predstavu u Nišu i to bih volela da pogleda i publika u Beogradu. Kurir / Ljubomir Radanov / Foto: Dragana Udovičić

foto: Damir Dervišagić

O mladim glumcima Milan Marić je veliki talenat

Milenu često možete sresti u pozorištu, a ona posebno uživa u nadahnutoj igri Milana Marića. - On je izuzetan talenat. Gledala sam ga u predstavi "Sudnji dan" i filmu "Dovlatov", koji je fantastičan. Dobiće sigurno i nove šanse za stvaranje - kaže Milena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track