GORICA POPOVIĆ O KULTURI U SRBIJI: Sve ide u pogrešnom smeru (VIDEO)
Foto: printScreen Jutjub

ISKRENO

GORICA POPOVIĆ O KULTURI U SRBIJI: Sve ide u pogrešnom smeru (VIDEO)

Pop kultura -

Glumica Gorica Popović bila je učesnica tribine "U krupnom planu" Leskovačkog kulturnog centra", gde je istakla joj ovakav vid kontakta sa publikom veoma važan.

"Kultura je zaista na niskom nivou i kada pogledate budžet koji se odvaja u Ministarstvu kulture, to je nešto strašno malo, a imamo mnogo divnih umetnika koji imaju fantastične projekte.

Kako kaže, za to su krivi sami umetnici koji stalno samo čekaju da se ljudi iz vlasti sete koliko kultura znači i koliko je važna za dušu jednog naroda.

foto: printScreen Jutjub

"Ako pogledate te rijaliti programe i vidite šta je zapravo zavladalo i koji su likovi opskurni na naslovnim stranama, na toj televiziji, shvatićete da sve ide u jednom pogrešnom smeru", kaže glumica.

Najpoznatija kao Dara iz „Boljeg života“, kako je, sama kaže, i danas zove narod, poznata je i po tome da pažljivo bira svoje uloge, ali sve ređe jer od nečega, priznaje, mora da se preživi.

"Danas moraš da budeš i srećan kada nešto dobiješ kao glumac, pa da vidiš da li to možeš časno da uradiš. Tržište je smanjeno, manje se radi, ali nekako guramo. Volimo ovaj posao pa pristajemo i na neke bedne novce, ali važno je da si tu i da radiš svoj posao, iskrena je Gorica.

Kurir.rs/Foto: Printscreen Jutjub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track