SEKA SABLIĆ DANAS SLAVI 76. ROĐENDAN: Evo kako izgleda njen sin! O njegovom ocu nikada ne govori! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

krenuo je njenim stopama

SEKA SABLIĆ DANAS SLAVI 76. ROĐENDAN: Evo kako izgleda njen sin! O njegovom ocu nikada ne govori! (FOTO)

Pop kultura -

Slavna srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić danas proslavlja 76. rođendan, a njen život mnogi opisuju kao buran.

Iako se o njenoj glumačkoj biografiji sve zna, o privatnom životu oduvek je izbegavala da govori za medije.

foto: Marina Lopičić

Sekin otac bio je pravoslavac, a majka Jevrejka. Živeli su skromno, ali je uvek bila sita i lepo obučena.

"Otac je radio i brinuo da uvek budemo siti. S druge strane, moja majka uvek je želela da izađe - u pozorište, u bioskop, bila je željna "provoda", "luksuza"...Tako sam ja, kao mala, stalno govorila kako ću biti bogata. "Kad porasteš, šta ćeš biti?" - "Biću bogata!" Naravno, u realnosti je ispalo potpuno suprotno od toga, iako sam ostala pri stavu da je veoma važno obezbediti dostojan život koji ne podrazumeva poniženja", prisetila se jednom prilikom Seka.

"Kraljica humora" kako je neki danas zovu kaže da je privatno prilično drugačija i često sebe ume da okarakteriše kao mrguda. Često je umela i da intrigira javnost, a da ne razmišlja o posledicama pa je tako za potrebe uloge probala drogu, ali i privatno je bila pobornik toga

foto: Marina Lopičić

"To su gluposti i budalaštine! Probala sam iz znatiželje. Živimo u go.nima i svako želi blato. Neko se usudio da me, u mojih 70 i nešto godina, komentariše i proziva da li se bavim drogom ili ne, a ja tu priču poklonim kao anegdotu", napomenula je Seka.

Prvu ulogu je imala u pozorištu "Boško Buha", kako piše "Politka" zajedno sa tadašnjim dečkom, glumcem Božidarom Boletom Stošićem, o čemu nije želela da govori za javnost, a jedan od klasića bio joj je i Dragan Nikolić, koji joj je kasnije bio i kum.

Ali, mnogi ne znaju kako izgleda njen sin.

"Ja sam veliki profesionalac i mislim da i moj sin Stefan ide istim putem. Sigurna sam da je veoma ozbiljan i verujem da će postati odličan zanatlija. Trudim se i da se ne mešam, mada mada verujem da ga potajno špijuniram i kontrolišem. Ali i on ima mnogo poverenja u mene pa se ne ljuti ako sam ponekad malo agresivna i dosadna. Čuti i sasluša sve šta kažem, a dalje je na njemu", rekla je svojevremeno Seka u intervjuu za "Story".

Stefan je uspešan pozorišni reditelj, koji se kao otac ostvario 2013. godine. Dobio je sina Leona, za kojeg je Seka mnogo vezana.

Stefan se bavi i muzikom. Postdiplomske studije pozorišne režije nastavio je na univerzitetu u Tel Avivu, a radio je u laboratoriji za reditelje u centru Linkoln u Njujorku.

Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track