OMAŽ VELIKOJ KOKO ŠANEL: Rada i Vjera igraju predstavu za samo 35 ljudi
Foto: Milan Tvrdišić

Premijera

OMAŽ VELIKOJ KOKO ŠANEL: Rada i Vjera igraju predstavu za samo 35 ljudi

Pop kultura -

Nova predstava "Mala crna haljina", inspirisana slavnom kreatorkom Koko Šanel, premijerno će biti izvedena 30. juna i 1. jula u Domu "Jevrema Grujića".

Dve glumice - Rada Đuričin i Vjera Mujović, oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Koko.

Lik Koko Šanel predstavljen je kao dvostruk: baš kao što je logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju. Okosnicu ove drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, s prošlošću, istinom i lažima, s onim što mislimo da je istina, suočavanje s beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju.

U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Koko Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice - da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

foto: Profimedia

О Koko Šanel se mnogo zna i o njoj napravljen niz filmova, predstava, baleta... Kod nas se do sada likom Koko Šanel nije bavio niko. "Mala crna haljina" Vjere Mujović će biti premijerno izvedena u prvom privatnom muzeju u Srbiji, Domu Jevrema Grujića. Ekskluziva je da će na predstavama moći da bude prisutno samo 35 gledalaca koji će posle predstave uživati u ovom prostoru koji će dočarati ambijent pariskog hotela "Ric" s kraja 19. veka.

Kurir/ Foto: Milan Tvrdišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track