MAKSA ĆATOVIĆ O NOVOM DIREKTORU CEBEFA: Damir Handanović je Metaliki možda vukao kablove! Gorica: Narodu treba hleba i igara, estrade i rijalitija
Foto: Dragana Udovičić

Reakcija

MAKSA ĆATOVIĆ O NOVOM DIREKTORU CEBEFA: Damir Handanović je Metaliki možda vukao kablove! Gorica: Narodu treba hleba i igara, estrade i rijalitija

Pop kultura -

Menadžer Maksa Ćatović još jedan je u nizu onih koji su odreagovali na imenovanje Damira Handanovića za novog direktora Centra beogradskih festivala.

Maksa tvrdi da Handanoviće nije učestvovao u organizaciji koncerata najvećih svetskih zvezda u Beogradu, poput AC/DC, Metalike, Rolingstonsa i Brajana Adamsa.

- U organizaciji koncerta Metalike (na stadionu Partizana), AC/ DC i Brajana Adamsa on nije učestvovao. Čoveka nikad nisam video. Ništa nije radio za "Komunu", koja je dovela u Beograd najveće rok zvezde. Možda je nosio ogradu na koncertu ili vukao kablove, ali u organizaciji njihovog dolaska u Srbiju nije - kaže Ćatović.

foto: Dragana Udovičić

Cebef je ustanova kulture grada Beograda koja u svojoj nadležnosti ima organizaciju gotovo polovine stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, poput Festa, Bemusa, Belefa i Sofesta.

Izbor kompozitora narodne muzike na jedno ovakvo odgovorno mesto ne iznenađuje bivšu gradsku sekretarku za kulturu Goricu Mojović. - Ništa drugo nisam ni očekivala. Cebef je organizovao doček Nove godine u Beogradu sa pevačima narodne muzike i kad je to prošlo bez mnogo reakcija i kritika što je Aca Lukas dobio 50.000 evra za nastup, Handanović je potpuno logičan izbor za direktora. Narodu treba hleba i igara, estrade i rijalitija - kaže Gorica.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ona smatra da je greška što je Cebef i osnovan. - Napravljen je da bi se smanjio broj zaposlenih, a prema mojim saznanjima, još je i povećan. Spojiti direkciju Festa, Bemusa i Belefa velika je greška. Nismo dobili racionalizaciju troškova. Ništa nismo dobili time. Nije jasno ni što ne koriste zgradu direkcije Festa, već plaćaju zakup za prostor - zaključuje Mojović.

Neće pred kamere, intervjui preko mejla

Damir Handanović poslednjih dana izjave za medije daje samo preko mejla. Kolege sa N1 ostale su uskraćene za njegovo gostovanje u dnevniku i odgovore na pitanje šta ga je kvalifikovalo za funkciju direktora Cebafa, kao i da li je tu došao zahvaljujući politici jer je, prema sopstvenim rečima, počasni član Srpske napredne stranke.

KURIR/ LJUBOMIR RADANOV/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track