LENA KOVAČEVIĆ SE PRISEĆA SVOG KUMA BORE TODOROVIĆA: Njegov duh je bio sa mnom na Novakovoj svadbi
Foto: Marina Lopičić/dragana udovičić

četiri godine od smrti velikog glumca

LENA KOVAČEVIĆ SE PRISEĆA SVOG KUMA BORE TODOROVIĆA: Njegov duh je bio sa mnom na Novakovoj svadbi

Pop kultura -

Otišao je tokom dana kad sam se spremala za nastup na venčanju. Srđan Đoković i ja smo pričali o njemu. Bio mi je kum i velika podrška i u muzici, kaže pevačica

Prošle su tačno četiri godine otkako je Srbija ostala bez jednog od nesumnjivo najvećih bardova srpskog glumišta, velikog Bore Todorovića.

Tog 7. jula 2014. u 84. godini zauvek je prestalo da kuca srce čoveka čije filmske replike iz "Balkanskog špijuna", "Maratonaca", "Ko to tamo peva", "Profesionalca" i "Balkan ekspresa" znamo napamet.

foto: Damir Dervišagić

Džez pevačica Lena Kovačević velikog glumaca doživljavala je kao najbliži rod.

"Beskrajno sam srećna i ponosna što je Bora tako veliki i važan deo mog života i deo naše porodice. Interesantno je da je on prvo kumovao tome da se zovem Lena, jer ga je mama zvala iz porodilišta da pita kako mu se dopada to - za ono doba neobično - ime. Oduševio se, rekao da je ime sjajno i kroz nekoliko godina postao moj kum u manastiru Vraćevšnica", kaže Lena i dodaje:

"Kako fantastična sećanja nosim na naše druženje i zaista ljubav. Svakog 25. februara pojavio bi se za moj rođendan na kapiji s buketom cveća. Bio mi je velika podrška i u muzici, baš vatreni fan. Otišao je tokom dana kad sam se spremala za nastup na venčanju Novaka Đokovića i osećala sam da je i te večeri na Svetom Stefanu bio sa mnom. Srđan Đoković i ja smo pričali o njemu, jer su bili prijatelji. Mnogo nam nedostaje".

foto: Profimedia

Todorović je rođen 1930. godine u učiteljskoj porodici u Beogradu. Napustio je studije mašinstva i posvetio se studiranju glume. Bio je u klasi s Ljubom Tadićem, Slobodanom Cicom Perovićem i Markom Todorovićem kod profesora Joze Laurenčića.

Brat je slavne Mire Stupice, a otac glumca Srđana Todorovića i glumice Dane Todorović.

(Kurir, LJ. R./ Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track