MAKEDONSKI MUZIČAR UMRO U 33. GODINI, KOLEGE SU NEUTEŠNE: Evo ko je zapravo bio Vlatko Ilievski i čime se sve bavio
Foto: Printscreen/Televizija 24

TUGA

MAKEDONSKI MUZIČAR UMRO U 33. GODINI, KOLEGE SU NEUTEŠNE: Evo ko je zapravo bio Vlatko Ilievski i čime se sve bavio

Pop kultura -

Balkan je potresla vest da je mladi makedonski muzičar Vlatko Ilievski u 33. godini pronađen mrtav u svom automobilu. Iako uzrok smrti još uvek nije poznat, tužna je sama činjenica da je jedan mlad život prerano ugašen.

Vlatko je počeo da svira gitaru kada je imao 12 godina, kada je i pevanjem u jednom lokalnom bendu počela njegova karijera. 2000. godine osvaja dve nagrade na makedonskom "Rok festu". Solo karijeru započinje 2007. godine. Dva njegova poslednja singla posvećena su njegovoj domovini - "Makedonka" i "Viva Makedonija".

U junu 2010. godine, Vlatko je imao svoj veliki koncert u jednoj od najvećih hali u Makedoniji - Boris Trajkovski areni. Tada je nastupio i sa koleginicom Tamarom Todevskom pred 10.000 ljudi, a u jednom momentu su mu se pridružili i članovi nekadašnjeg benda.

Ilievski je 2011. u Dizeldorfu godine predstavljao Makedoniju na Evroviziji sa pesmom "Rusinka", a godinama je bio član grupe "Moral". Nažalost, Ilievski se nije plasirao u veliko finale pesme Evrovizije te godine, a završio je takmičenje na 16. mestu. Godine 2015. ponovo je pokušao da se domogne Evrovizije nastupivši na domaćem takmičenju za izbor pesme koja će predstavljati Makedoniju, ali je njegova numera zauzela poslednje mesto.

A post shared by Eurosong.hr (@eurosong.hr) on

Osim muzikom, bavio se i glumom, a studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju. Diplomirao je 2010. godine dramom "Anger".

Pevač je tokom noći 6. jula pronađen mrtav u svom automobilu u Skoplju, saopštila je policija. Preminuo u 33. godini.

Kurir.rs/Blic, Foto: Printscreen/Televizija 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track