DUŠAN KOVAČEVIĆ: Nisam srušio kuću Isidore Sekulić već uspeo da je spasem
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

DUŠAN KOVAČEVIĆ: Nisam srušio kuću Isidore Sekulić već uspeo da je spasem

Pop kultura -

Dušan Kovačević kaže da nije srušio kuću Isidore Sekulić na Topčiderskoj zvezdi, gde je živela više od 17 godina kao podstanar, o čemu je Kurir pisao u nedeljnom izdanju.

"Isidora je umrla kad sam imao devet godina, a kupio sam je sa 50 godina. U opštini Savski venac ona je bila obeležena za rušenje. Mesec dana nakon što sam se uselio, saznao sam da je pripadala Isidori. Kuću sam kupio preko oglasa, a da ga nisam video tog dana, ona bi bila sravnjena sa zemljom. Nikla bi tu sigurno neka stambena zgrada. Imam osećaj da me je lično Isidora poslala da spasem tu kuću", kaže Kovačević.

foto: Google Street View

On objašnjava da je u obnovu uložio puno novac. Kuća je kupljena od vlasnika Mirjane i Svetislava Jovanovića, koji su od prodaje kupili tri stana.

"Nisam ništa menjao i vila je u osnovi ista. Podignut je samo viši krov. Iz dvorišta smo baciti tri i po tone đubreta, a septička jama nije čišćena od 1936. To vam samo govori koliko je grad brinuo o kući Isidore Sekulić. Korov je bio visok metar i po. Država nije dala ni dinara za obnovu nečega što se zove kulturno dobro", objašnjava novi vlasnik.

Kovačević kaže da su i Isidorini naslednici zadovoljni što je kuća pripala baš njemu.

"Živorad Stojković, rođeni brat glumca Bate Stojkovića, bio je izvršilac njenog testamenta i rekao je da je on ispunjen od reči do reči. Razgovor s njom se odigrao pre nego što sam bio rođen", zaključuje pisac.

(Kurir/ Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track