PAVLE VUISIĆ TITA NIJE MOGAO OČIMA DA VIDI: Kad je ušao u KAFANU i video njegovu sliku, tražio je ĆEBE! Samo je on imao hrabrosti za to!
Foto: Profimedia/Printscreen

PRIČE IZ PROŠLOSTI

PAVLE VUISIĆ TITA NIJE MOGAO OČIMA DA VIDI: Kad je ušao u KAFANU i video njegovu sliku, tražio je ĆEBE! Samo je on imao hrabrosti za to!

Pop kultura -

Kolika je samo ironija to što jedan od naših najvećih glumaca Pavle Vuisić nije voleo komuniste, dok su oni njega obožavali.

U toj priči odnosa Paje i komunista ostala je i anegdota kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, a sve povodom snimanja filma „Neretva“. Tu anegdotu je jednom prilikom za Nedeljnik ispričala njegova žena Mirjana Vuisić:

foto: Profimedia

- Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi. On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao:

‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita“, ispričala je pre nekoliko godina Mirjana Vuisić i podsetila nas na još jednu anegdotu o odnosu Pavla i Tita.

Ovoga puta, Tita na zidu.

Ušao je, naime, Pavle u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: „Ćebe.“ A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda…

foto: Printscreen

Kurir.rs/Alo/Foto Printscreen/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track