Najnovije vesti

KRVAVE SVADBE IGORA VUKA TORBICE NA GRAD TEATRU: U slavu Federika Garsije Lorke
Foto: Srđan Doroški

PREMIJERA

KRVAVE SVADBE IGORA VUKA TORBICE NA GRAD TEATRU: U slavu Federika Garsije Lorke

Pop kultura

Festival Grad teatar održava se u Starom gradu u Budvi do 20. avgusta pod sloganom "Kad se pojavi mesec", koji potiče iz drame "Krvave svadbe" Federika Garsije Lorke.


Po tom tekstu je reditelj Igor Vuk Torbica režirao predstavu koja će biti premijerno izvedena između crkava u Budvi 9. avgusta u koprodukciji sa SNP iz Novog Sada.


"Teško je govoriti o temi, ona je u nekom smislu krvna osveta, nešto što se nastavlja kao nesretni niz događaja. Komad 'Krvave svadbe' je scensko-poetski iskaz vrlo jednostavnog sižea, ali burne emocionalnosti", objasnio je Vuk Torbica.

 

U godini kad SNP priprema ovaj komad posle 63 godine, zanimljivi su podaci da je prvo izvođenje ovog komada bilo 1933. u Madridu, pre 85 godina, kao i da se navršava 120 godina od rođenja španskog pesnika i dramskog pisca Federika Garsije Lorke. Ovom predstavom će u oktobru biti otvorena i nova dramska sezona u SNP u Novom Sadu.


Glavne uloge tumače Varja Đukić (Majka), Milica Grujičić (Verenica), Ivana Mrvaljević (Tašta), Pavle Popović (Leonardo), Branka Stanić (Leonardova žena), Vukašin Ranđelović (Verenik)...

 

Igor Vuk Torbica
Igor Vuk Torbicafoto: Damir Dervišagić

(Kurir/ M. C./ Foto: Srđan Doroški)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...