DŽOANA KOLINS NE POMIŠLJA NA PENZIJU: Godine su samo nevažan broj!
Foto: Profimedia

DIVA

DŽOANA KOLINS NE POMIŠLJA NA PENZIJU: Godine su samo nevažan broj!

Pop kultura -

Ova glumica je osamdesetih godina u kultnoj seriji "Dinastija" žarila i palila u ulozi Aleksis, koja ju je proslavila. U životu je uvek bila besprekorno obučena i našminkana, a sada je obožavaocima odlučila da pokaže i svoje drugo lice

Svim i svačim znala je da šokira svet, nikada svojim izgledom. Otkako je pokorila Holivud, njen zaštitni znak su jaka šminka, naglašena do krajnjih granica, i besprekorna, oštra frizura, prodoran pogled i prepoznatljiv ciničan osmeh. Prava opasnica, rekli biste, ali ruku na srce, niko drugi ne bi mogao tako dobro da odglumi negativku u vanvremenskoj seriji "Dinastija", zlobnu Aleksis.

Za potrebe poslednjeg filma "Geri" Džoan Kolins je skinula veštačke trepavice, tuš za oči, crveni ruž i nekoliko slojeva pudera i pokazala svoje prirodno izdanje! Glumila je usamljenu staricu iz staračkog doma, a s borama, kosom prošaranom sedim vlasima i naglašenim podočnjacima, za sve koji je poznaju zaista je neprepoznatljiva!

foto: Profimedia

Ključ za vitalnost Za najlepšu ženu Engleske proglašena je u osamnaestoj godini, danas se, dok gazi devetu deceniju, mnogi pitaju kako je uspela da sačuva svežinu i fantastičnu liniju. Sveže voće i povrće, orasi, avokado i losos, kaže, ključ su za njenu vitalnost. I seks, naravno, uvek dodaje Kolinsova.

Verujte, ni za tri života drugi ne bi proživeli ono što je ona. Strast je ne napušta, iako godine broji od 1933, kad je 23. maja u Londonu obradovala roditelje. Ni slutili nisu da će postati svetska zvezda, a ona je to znala odmalena. U devetoj godini stala je na pozorišne daske, koje ne napušta ni danas. Ljudi je obožavaju, ne samo zato što je pokazala da je dobra glumica: Džoan se ne libi da, pored uspeha, istakne i svoje padove i promašaje. Upravo oni su produhovili njeno lice i učinili ga nežnijim.

Ako ti je život kiseo - ti napravi limunadu Uzbudljiv, na momente buran, svakako nesvakidašnji, njen život, posebno ljubavni, jednog dana će sigurno poslužiti ne za jedan nego za brojne filmske scenarije. Glamuroznost ju je pratila, ali nisu joj uvek cvetale ruže. Prvi suprug, glumac Maksvel Rid, posle godinu dana braka hteo je za 10.000 funti da je proda šeiku. Imala je 17 kad su ušli u vezu, 18 kad je Ridu rekla "da", a tek 64 godine posle razvoda je otkrila da ju je slavni glumac drogirao i silovao i da je samu sebe primorala da se za njega uda iako ga je mrzela.

Ne osećajte krivicu - Mislim da je važno da žene govore o tome šta su preživele, posebno zbog onih žena koje o tome ćute, ne žele da prihvate, često se osećaju krivim. Boje se i da pomisle na reč silovanje jer tako proživljavaju sve iz početka. Moraju se suočiti s tim, kao što sam i ja morala - poručila je Džoan, priznajući da joj je trebalo dosta vremena da nekom ponovo poveruje.

Drugi muž joj nije bio veran, treći se drogirao, četvrti je želeo samo njen novac. O svima je napisala eksplozivne priče; njene knjige, iskrene, mudre, duhovite, postale su bestseleri, posebno autobiografija "Strast za životom".

Tek s petim suprugom je osetila da su zaista srodne duše. Za Persija Gibsona se udala 2002. Mnogo mlađe izgleda od njega, iako bi Persi mogao da joj bude sin. Intrigantna, zavodljiva, seksi i dinamična diva je konačno odahnula: slavi život sa svim njegovim vrlinama i manama. Na putešestvijima između

Londona, Los Anđelesa, Njujorka i Sen Tropea, gde ima kuće, u stopu je prati suprug i u vremenu koje provode zajedno oboje uživaju. Tako je bilo i na snimanju filma "Geri". Oboje su se smejali na sav glas dok su šminkeri od nje pravili oronulu staricu. Jer godine su za nju samo broj, totalno irelevantan. Osim ako niste boca vina, poručuje.

foto: Profimedia

STOP za dosadne u krevetu

Harizmatičnog Ričarda Bartona je odbila dva puta, a Niki Hilton je bio spreman da joj pokloni lanac čuvenih hotela "Hilton". Ljubovala je s Džejmsom Dinom, Denisom Hoperom, Džordžom Hamiltonom, Harijem Belafonteom, Rajanom O'Nilom... Obožavali su je Frenk Sinatra, Sidni Čaplin, Bing Krosbi... U autobiografiji je otkrila da su neki od njih bili dosadni u krevetu. Ovu majku petoro dece i baku troje unučadi interesovao je samo dobar seks, zato se i udavala pet puta. "Vežbanje" u sobi, ali i na najneobičnijim mestima, danas joj najviše prija s Persijem Gibsonom, poslednjim suprugom koji joj je na ruku stavio burmu. Kako i ne bi, kad je od nje mlađi - 32 godine!

Predala se u ruke Srbinu Džoan nikada nije išla na plastične operacije. Iako su neki sumnjali da je sređivala kukove, kolena, ali i grudi, njeni najbliži kažu da se glumica užasno plaši igala. Ona sama je priznala da je jednom probala botoks, ali da je to za nju bila prava agonija. Na ovaj korak se ne bi odlučila da nije obezbedila majstorske ruke dr Borka Đorđevića, plastičnog hirurga, beogradskog đaka, kojem su poverenje poklonile najistaknutije ličnosti Amerike.

Umerenost u svemu, osim u seksu Smešna mi je Gvinet Paltrou. Kaže, po sedam dana ne jede ništa i pije samo kozje mleko. Budalaština, hir! Trudim se da jedem raznovrsno, a kvalitet pripreme je jednako važan kao i kvalitet namirnica. Pijem vitamine C i E, obožavam čokoladu. Budite u svemu umereni, osim u seksu i izgledaćete kao i ja. OK, priznajem, ulogu igra i genetika. Moje noge su lepe, iste mamine.

foto: Profimedia

(Branka Mitrović, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track