SKANDAL TRESE SVET: Ako Izrael ne uradi ovo za 24 časa NEĆE biti domaćin Evrovizije!
Foto: Printscreen

ŠOK

SKANDAL TRESE SVET: Ako Izrael ne uradi ovo za 24 časa NEĆE biti domaćin Evrovizije!

Pop kultura -

Čim je ovogodišnja predstavnica Izraela, pevačica Neta Barzilai, odnela pobedu na Evrosongu, počela su protivljenja održavanja ovog muzičkog festivala u Izraelu zbog bezbednosnog stanja.

Već tada, pominjala se Austrija kao moguća zamena za Izrael, budući da je austrijski predstavnik Sizar Sampson osvojio treće mesto, a prema glasovima žirija čak i prvo.

foto: Printscreen

Kako navodi većina stranih medija, Austrija, odnosno grad Beč, mogla bi biti domaćin Evrovizije sledeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva.

Izrel mora da uplati kauciju u visini od 12 miliona evra na švajcarski račun, kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije. Rok za uplatu ističe u utorak, 14. avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražiće se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je pre dve godine bila domaćin, ponovo je spremna da preuzme tu ulogu.

KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjanimu Netanjahuu, sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredstva.

foto: Reuters

Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track