Aca Seltik: Duhom ću zauvek svojatati Tašmajdan! Ja sa sinom svakog jutra izvodim set vežbi iz JNA!

frontmen benda “Orthodox Celts”

Aca Seltik: Duhom ću zauvek svojatati Tašmajdan! Ja sa sinom svakog jutra izvodim set vežbi iz JNA!

Pop kultura -

Aleksandar Petrović poznatiji kao Aca Seltik, frontmen benda “Orthodox Celts” pomalo sa setom, seća se Beograda iz vremena svojih školskih dana. Kako kaže za 011info.com, tada nije bilo mobilnih telefona, a za otkazivanje sastanka dobijao se, prvi put žuti, a drugi put crveni karton.

"Ja sa sinom svakog jutra izvodim set vežbi iz JNA. Mislim da je služenje vojske potrebno jer se tamo nauče stvari koje se ne mogu naučiti na drugom mestu. Recimo, najbolja stvar koju sam naučio je da čovek od 95 kila (koliko sam imao dok sam trenirao vaterpolo) koji ne može da se kreće van vode, može da se pretvori u mašinu koja može da trči, pod punom ratnom opremom, dva puta po 45 minuta uz pet minuta pauze, i drugo, naučio sam da čekam jednu stvar godinu dana – završetak vojnog roka.

Avgusta 1989. godine dolazim na odsustvo iz vojske, pred skidanje. U roku od 30 minuta od dolaska, otišao sam u Šansu na Tašu, da bih tu pronašao kompletno društvo. Svi smo, bez ikakvog dogovora, došli tu. Šansa, u kojoj odavno nisam redovan, bilo je mesto gde si uvek mogao da dođeš i, u 15 minuta bi se pojavio neko koga znaš. I danas je ostala nepromenjena i to mi veoma znači", seća se Seltik za 011info.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track