DODELOM NAGRADA ZATVOREN SARAJEVO FILM FESTIVAL: Pogledajte ko je poneo titulu najboljeg glumca!
Foto: Promo

kraj

DODELOM NAGRADA ZATVOREN SARAJEVO FILM FESTIVAL: Pogledajte ko je poneo titulu najboljeg glumca!

Pop kultura -

Hrvatski film reditelja Nebojše Slijepčevića "Srbenka" proglašen je za najbolji dokumentarni film 24. Sarajevo film festivala (SFF), dok je Leon Lučev poneo titulu najboljeg glumca za ulogu koju je ostvario u filmu "Teret" Ognjena Glavonića.

Žiri, kojem je predsedavala Lena Pasanen, direktorka festivala dokumentarnog filma iz Lajpciga, ocenio je da je Slijepčevićev film zaslužio nagradu zbog svog intrigantnog suočavanja s teškim pitanjima iz prošlosti.

foto: Promo

"Srbenka", inače, prati pripreme i probe za predstavu "Aleksandra Zec" Olivera Frljića, u produkciji HKD Teatra iz Rijeke. Pozorišne probe ubrzo prerastaju u kolektivnu psihoterapiju za sve uključene, a 12-godišnjoj glumici Nini se čini kao da se rat nikad nije završio.

Srce Sarajeva je Lučevu uručeno preksinoć, kao i ostalim laureatima, u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

- Hvala onima koji su me izabrali. Uvek imam nešto da kažem, a sada sam ostao bez teksta. Osećam se fenomenalno. Ovo je bio najteži film do sada, s najtežom temom. Velika je bila odgovornost - poručio je Lučev, koji igra Vladu, kamiondžiju u vreme NATO bombardovanja Srbije 1999. godine koji prevozi nepoznati teret s Kosova u Beograd. Dok prolazi kroz razorenu zemlju, okružen posledicama rata, pokušavajući da pronađe put, on ne zna i ne želi da sazna šta je to što prevozi, ali taj tovar vremenom postaje teret koji nosi u sebi. Film "Teret" imaće premijeru u Srbiji do kraja godine, kad će se naći na repertoarima bioskopa širom zemlje.

Kurir/ Foto: Promo

foto: Promo

Uspeh RTS: Pohvale za novu seriju

Na festivalu je pohvale dobila i nova serija "Jutro će promeniti sve", koju ćemo gledati na RTS. U prvim ocenama kritika je opisuje kao urbanu, neusiljenu, pravu beogradsku seriju. "Jutro će promeniti sve" je priča o ljudima koji su završili školovanje, a nisu oformili porodice, nemaju stalne poslove te i dalje tragaju za sobom i svojim mestom u društvu. Glavne uloge tumače Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović i dvojac iz filma "Klip" Jovana Stojiljković i Isidora Simijonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track