KAKO SAM ZARADILA PRVI NOVAC: Recitacijom do honorara, al' joj mama nije dala da kupi čarape
Foto: Nebojša Mandić

Glumica Gorica Popović

KAKO SAM ZARADILA PRVI NOVAC: Recitacijom do honorara, al' joj mama nije dala da kupi čarape

Pop kultura -

Čuvena glumica Gorica Popović svoj prvi novac zaradila je još na početku srednje škole tako što je čitala recitale, a iako je htela da ga potroši na najlon čarape, njena majka se usprotivila tome, pa je svoje prve pare dala za ulaznice za svirku grupe Smak.

- Rano sam postala član dramskog studija Doma omladine u Kragujevcu. Čitali smo neke recitale za Dan republike ili Osmi mart - bilo je to amaterski, ali smo uskoro počeli da dobijamo neku siću za to. Za taj novac sam želela da kupim najlon čarape, ali se tome usprotivila moja majka, što je bilo čudno, jer je bila veoma popustljiva i kul mama... Na kraju sam prvi novac potrošila na ulaznice za neke svirke, igranke... Tada je grupa Smak počela da svira u Kragujevcu - priseća se Gorica.

Iako se u gimnaziji premišljala da li da upiše kostimografiju ili modni dizajn koji je volela, gluma je ipak presudila. - Na kraju četvrte godine sam režirala u školi jednu predstavu koja je super prošla i onda sam odlučila. Upisala sam Akademiju iz prvog pokušaja, u klasi profesora Predraga Bajčetića, i naravno da se nikad nisam pokajala. Najlepši osećaj na svetu je kada radite ono što volite, to onda i nije posao.

Kurir.rs / J. Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track