ZBOG SMRTI IRENE MIĆIJEVIĆ PLAKALA JE CELA SRBIJA: Glumica je do samog kraja od svih krila jednu TAJNU
Foto: P5rintscreen/Instagram

Godinu dana bez velike glumice i velikog čoveka

ZBOG SMRTI IRENE MIĆIJEVIĆ PLAKALA JE CELA SRBIJA: Glumica je do samog kraja od svih krila jednu TAJNU

Pop kultura -

Glumica Irena Mičijević napustila nas je pre tačno godinu dana. Javnost i njene kolege ostale su zatečeni jer niko nije želela da saopšti da boluje od opake bolesti, već je svoje probleme skrivala od ljudi kako ih ne bi sekirala.

Naime, u tim trenucima brojne koleginice koje su sarađivale sa njom, u javnosti su ispričale kako im Irena nikada nije rekla da ima bilo kakvih problem sa zdravljem. Poznata “žena sa Dedinja” nekoliko meseci nakon što se završilo snimanje serije zaputila se u London gde se posvetila porodici.

Njen suprug Siniša Rodić arhitekta i Irena vodili su idiličan život, ćerka Kira bila je ponosna na svoje roditelje. U momentu kada je saznala za bolest, lekari su govorili da će sve proći bez bilo kakvih komplikacija i da će uspeti da se izleči od karcinoma. Verovanjem da sve prolazi bez bilo kakvih problema, zaputila se u Beograd kako bi posetila rodbine i prijatelje. Međutim, stanje se tada naglo pogoršalo i posle nekoliko dana preminula je u Beogradu u 45. godini. Svi su ostali zatečeni, a brojne kolege danima su objavljivale tužna sećanja na glumicu.

foto: P5rintscreen/Instagram

- Kako je to surovo da jedna tako dobra i mlada glumica ode. Uvek nasmejana i ljubazna. Igrali smo u filmu “Mali svet”. Neka ti na onom svetu bude bolje, draga, Irena - rekao je glumac Lazar Ristovski.

U javnost je isplivala izjava koju je Irena sedam godina pre smrti ispričala u javnosti, a ticalo se njenog razmišljanja o životu i pogledima na svet.

Rat

Početak njene karijere obeležilo je ratno stanje na ovim prostorima, zbog čega je odlučila da se preseli u Španiju gde je pronašla utičište.

Stradanje

- Otišla sam zato što sam imala 21. godinu i želela sam da razmišljam o budućnosti i životu, a ne o smrti, stradanju i ubijanju. Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo. Volela bih da su mnoge stvari drugačije, ali su uslovi jednostavno bili takvi. Naša sadašnjost pretrpana je posledicama s kojima se sada neminovno suočavamo, hteli mi to ili ne - ispričala je Irena u intervjuu za “Press” 2010. godine.

Ivana je u Španiji živela deset godina, a jednom prilikom otkrila je da se veoma teško prilagodila. Posle čitave decenije života u Pirinejima, odlučila je da se preseli u Veliku Britaniju sa suprugom Sinišom Rodićem, koji ima svoju kompaniju za projektovanje i istaknuti je arhitekta.

foto: P5rintscreen/Instagram

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track