LEGENDA KINEMATOGRAFIJE

VALTER BRANI MLADENOVAC! FESTIVAL U ČAST GLUMAČKE LEGENDE! Lula Živojinović poručila: Batino ime nastaviće da živi! (KURIR TV)

Pop kultura -

Mladenovčani su pokrenuli Valter fest, koji je otvoren projekcijom filma "Južni vetar", u čast jednog od najvećih srpskih glumaca Velimira Bate Živojinovića, koji je rođen i živeo u ovom gradu.

foto: Kurir

Manifestacija traje do nedelje, a zamišljena je da dugo traje i čuva sećanje na velikana jugoslovenskog i srpskog glumišta.

foto: Kurir

- Najvažnije od svega je da na ovaj način nova, mlada publika nastavlja naš kulturni kontinuitet i da pri tome uživa.

Lepo je kad mladi ljudi stiču naviku da se upoznaju i edukuju s najnovijim domaćim kinematografskim ostvarenjima, a da istovremeno mogu da pogledaju i stare filmove. Tako se tačno vidi gde smo bili i kuda idemo - kaže Batina supruga Lula Živojinović i dodaje:

- Ovaj festival je primer kako bi trebalo da čuvamo i negujemo uspomenu na svoje značajne ljude. Izuzetno sam ponosna, kao i cela naša porodica, što Batino ime i delo nastavljaju da žive, i to baš u kraju iz koga je potekao. To je divna simbolika i mogu samo da poželim ljudima koji su sve ovo osmislili i organizovali da imaju što više uspeha u tome, kako danas tako i u budućnosti.

foto: Kurir

Publika će u narednim danima moći da pogleda filmove "Halo, taksi" i "Ptice koje ne polete" kao omaž Bati Živojinoviću. Na zatvaranju biće dodeljene i nagrade u pet kategorija: najbolji film, najbolja režija, najbolji glumac, najbolja glumica i nagrada za životno delo.

Kurir/ Foto: Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track