BALKANSKI ŠPIJUN KONAČNO NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA: Pored Čvorovića i jedna voditeljka!
Foto: Vukica Mikača

Hit u najavi

BALKANSKI ŠPIJUN KONAČNO NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA: Pored Čvorovića i jedna voditeljka!

Pop kultura -

Pozorišna predstava "Balkanski špijun" nastala po komadu Duška Kovačevića u režiji Tanje Mandić Rigonat sa Ljubomirom Bandovićem u glavnoj ulozi biće premijerno izvedena 1. oktobra na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu u Beogradu, najavljenio je danas na konferenciji za medije u našem najznačajnijem nacionalnom teatru.

Osim Bandovića, u predstavi još igraju Katarina Marković, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović Glid, Milutin Milošević i Vanja Milačić. U filmu, koji je sastavni deo ovog komada, igrala je i Olja Bećković.

"Olja nije glumica, već novinarka čuvenog 'Utiska nedelje'. Videćete kako smo rešili njenu ulogu", kaže rediteljka.

foto: Damir Dervišagić

Olja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1985. godine. Novinarstvom je počela da se bavi početkom devedesetih godina prošlog veka, radeći na Studiu B emisiju "Utisak nedelje".

"Ne znam zašto sam mislila da treba da budem baš glumica. Išla sam u dramsku sekciju u 'Krsmanac', volela sam, ali zašto sam toliko zapela, nije mi jasno. Međutim, kada sam već bila tu, odlučila sam da je to jedino što želim u životu, jedino što umem i jedino što me može usrećiti", govorila je voditeljka.

Olju publika pamti po ulozi dvojnice Lepe Brene u filmu "Hajde da se volimo".

"Na Akademiji sam se prilično mučila, ali bih sve to ponovila iz početka. To je za mene bilo dragoceno iskustvo, kao neka psihoterapija. Užasno sam se stidela i mislila sam da sam im ja prepreka da svoj posao urade najbolje moguće. Baš se nisam osećala dobro. A suština je da nisam imala dara za to, da nisam darovita glumica", govorila je Bećkovićeva.

Bila dvojnica Lepe Brene
Bila dvojnica Lepe Brenefoto: Kurir

Kurir/ Foto: Vukica Mikača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track