ODBIJALE SU JE MNOGI, A SADA JE NAJPOZNATIJA SRPSKA MANEKENKA: Govore joj da izgleda kao DEČAK, a put do ogromnog uspeha je bio PRETEŽAK! (FOTO)
Foto: Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

ODBIJALE SU JE MNOGI, A SADA JE NAJPOZNATIJA SRPSKA MANEKENKA: Govore joj da izgleda kao DEČAK, a put do ogromnog uspeha je bio PRETEŽAK! (FOTO)

Pop kultura -

Srpska manekenka Mila Mihaljčić svojom neobičnom lepotom uspela je da se probije na svetsku modnu scenu. Devojka koja je najslavnijim kreatorima poznata pod nadimkom Mijo nije lako stigla do samog vrha modne scene.

Mila je rođena i odrasla u Beogradu, ima 26 godina, a na svetskim modnim pistama debitovala je 2013. godine u Njujorku, kada je nosila komade prestižnih svetskih brendova. Prvu reviju imala je u 14. godini.

"Sećam se da sam nakon prve revije čvrsto uhvatila mamu za ruku i rekla da hoću da budem manekenka", rekla je svojevremeno Mila.

Ova manekenka je pažnju kreatora privukla svojim dečačkim izgledom. Njeno pravo ime je Mila, a nadimak Mijo devedesetih joj je dala mlađa sestra, koja nije mogla da izgovori njeno pravo ime. Kada je došla u Pariz, postala je Mižo, i tako je zovu u inostranstvu.

foto: Profimedia

"Sama sam finansirala put i puna entuzijazma odletela preko okeana. Međutim, taj elan je rapidno nestajao suočen sa surovim odbijanjima na koja sam nailazila. Išla sam od jedne jedne do druge agencije, neke su me želele, neke ne. Posle dve nedelje počeo je da me obuzima očaj. Sabirala sam koliko sam izgubila, samopouzdanje mi je bilo poljuljano, tražila sam slamku spasa. Zastala sam kod jednog izloga i ozbiljno se zapitala da li je realno što uopšte pokušavam tako nešto. Bojala sam se još jednog "ne". Pokucala sam na vrata, pomolila se Bogu da mi pomogne u odsudnom momentu i započela zakazani intervju. Rekli su mi da sačekam, a ja sam već zamišljala kako će se vratiti i reći da će kontaktirati sa mojom matičnom agencijom. Međutim, ono što se dogodilo lako se može opisati kao američki san. Vratili su se, predstavili me svim bukerima koji su se u tom trenutku zatekli u agenciji i rekli da su odlučili da sa mnom potpišu ugovor – odmah", rekla je Mila za "Hello".

"To što sam devojka-dečak upravo je ono na šta sam ponosna, a što me je ovde ograničavalo. Tako izgledam, tako pričam, tako razmišlljam, tako hodam - to sam ja. Mižo", dodala je ona.

foto: Profimedia

"Određene žrtve svakako postoje. Nemam vremena za porodicu i prijatelje, za Beograd, i sve to mi užasno nedostaje. Istina je da više ne moram da brinem da li imam ili ne dve stotine dinara u džepu, ali takođe nemam odmora, vremena za sebe ili školu. Žrtvovala sam fakultet, iako sam svojevremeno poništavala ispit iz Rimskog prava jer nisam želela da mi devetka pokvari vrhunski prosek", istakla je Mila.

Na pitanje kakav muškarac može da je osvoji, Mila je navela da ne mora da bude ni mišićav, ni bogat, već je dovoljno da veruje u nju i pruža jo podršku uvek, čak i kada onda kada ona izgubi veru u sebe.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track