NAJDŽEL KENEDI U BEOGRADU: Bah me smiruje bolje od joge! Ta muzika na mene deluje terapeutski
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

o fudbalu, muzici, ljudima u srbiji

NAJDŽEL KENEDI U BEOGRADU: Bah me smiruje bolje od joge! Ta muzika na mene deluje terapeutski

Pop kultura -

O fudbalu, jogi, strahu od sopstvene žene, Bahu, divnim ljudima u Srbiji govorio je britanski violinista Najdžel Kenedi pred koncert u Kolarcu, na otvaranju jubilarnog 50. Bemusa.

S flašom piva u ruci, obučen u dres fudbalskog kluba Aston Vila, Kenedi je izašao pred novinare i odmah kazao da su Savo Milošević i Saša Ćurčić igrali za klub koji navija.

"Pamte ih navijači Aston Vile... odlični momci i talentovani igrači, sada smo loši, ali ja sam odan svom klubu", kazao je Kenedi i dodao da mu je jako drago što se vraća u Beograd.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Ovde ljudi s mnogo strasti dolaze na koncerte da bi uživali u vrhunskoj muzici. U Beogradu sam naišao na ljude koji imaju veliko srce i umeju da vole i da se zabavljaju. Kada sam došao u Beograd nakon bombardovanja Srbije 1999. godine, naišao sam na tople i druželjubive ljude. Uvek sam veoma srećan što mogu da vidim svoje prijatelje ovde", rekao je Najdžel.

Govoreći o programu koncerta, slavni violinista priznao je da ga sviranje dela Johana Sebastijana Baha opušta više nego joga.

"Baha sviram svaki dan, i to je za mene neka vrsta psihološkog i fizičkog treninga. To je način da ostanem u formi. Kada sam pohađao jednu od muzičkih škola, terali su nas da vežbamo jogu. To za mene nimalo nije bilo duhovno iskustvo... Morao sam da odem iz te škole bežeći od joge. S druge strane, kada svakog jutra sviram Baha, to je za mene pravo duhovno iskustvo. Ta muzika na mene deluje terapeutski. Snaži mi um i ostavlja telo u dobrom treningu", kazao je Kenedi.

Zatim je u svom stilu objasnio zašto svira muziku nastalu u Poljskoj. "Priznajem da sam kompletan papučar... Autoritet moje žene, koja je Poljakinja, ponekad kod mene izaziva strah", rekao je Kenedi i izazvao smeh prisutnih.

Kurir.rs / Tanjug / Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track