MILENA JE OBOŽAVALA SVOJ NAROD: Odrekla se automobila da bi nepoznatom dečaku PLATILA OPERACIJU! A FRANCUSKU voditeljku gađala je tabletama kada je VREĐALA NAŠU ZEMLJU! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Youtube

manje poznati detalji

MILENA JE OBOŽAVALA SVOJ NAROD: Odrekla se automobila da bi nepoznatom dečaku PLATILA OPERACIJU! A FRANCUSKU voditeljku gađala je tabletama kada je VREĐALA NAŠU ZEMLJU! (FOTO)

Pop kultura -

Glumica Milena Dravić preminula je u svojoj 79. godini života nakon duge i teške bolesti. Bila je diva, neverovatna glumica koja je svojom energijom i širokim osmehom razoružavala apsolutno sve.

Iza sebe je ostavila brojna vredna filmska, serijska, televizijska i pozorišna ostvarenja. Po fenomenalnim ulogama pamtićemo ovu glumicu koja je u nekoliko navrata pokazala koliko je i plemenita.

Ono što sigurno niste znali o njoj, jeste da je zajedno sa životnim saputnikom Draganom Gagom Nikolićem, dala dečaku novac koji mu je bio potreban za operaciju.

foto: Printscreen/YouTube

Naime, Milena i Dragan su se bavili humanitarnim radom, iako nikada nisu govorili o delima koja su činili. Tako su glumci svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dečaku za kog su čuli putem televizije. Kada su videli prilog o mališanu kom je hitno potrebna operacija očiju, shvatili su da im automobil nije potreban i da je pametnije da novac ulože u nešto korisno.

foto: Printscreen/ Youtube

Milena je zbog brojnih uloga često putovala. Zahvaljujući filmu "Misterija organizma", Milena je svojevremeno prisustvovala Kanskom festivalu. Na njemu je upoznala brojne svetske glumce i glumice, ali scena koja se prepričava tiče se samo Milene i jedne francuske novinarke.

Naime, kada ju je na konferenciji za novinare u Francuskoj jedna novinarka, zbunjena time što takav film dolazi iz Jugoslavije, maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke uopšte da postoje kontracepcijska sredstva, Milena je reagovala veoma burno bacila joj je u lice tablete za migrenu i dobila aplauz svih prisutnih.

foto: Dragana Udovičić

Dragan Nikolić je obožavao vodu, često je plovio rekom, morem, a njegov čamac Milena Dravić nedavno je poklonila porodičnom prijatelju Radetu Šerbedžiji u znak zahvalnosti za sve što je glumac učinio za njih, posebno kada su ih mučile neprilike:

"Dragan i ja smo sa Radetom od najranije mladosti, radili smo zajedno, družili smo se i mnogo puta u životu mi smo zaista imali neprilike, neke vrlo komplikovane stvari i nikada se nije desilo da Rade ne doleti i pruži nam pomoć. On je i tokom Draganovog bolovanja i povodom mnogih stvari uvek priskakao u pomoć i činio sve ono što je u njegovoj moći. To naše drugarstvo i prijateljstvo je zaista ogromno i normalno je bilo da kada se sve ovo desilo, čamac bude Radetov. Dragan jeste Vuk sa reke i obožavao je reku i čamac, Šerbedžija je opet vuk sa mora, voli da plovi i lovi ribu, a uglavnom to je način da čamac nastavi svoj put. Rade je čamcu već našao namenu, a to što je nama kroz život pomogao i sve to je toliko da je ovaj moj poklon samo mali znak zahvalnosti u odnosu na sve što je on nama učinio. On je već dao ime čamcu, Gaga se zove i uglavnom će koristiti umetnicima".

foto: Dragan Kadić

Gaga je često za sebe govorio da je hedonista koji voli Savu, čamce i uživanje na suncu.

Umeo je da se otisne na reku u društvu Milene, ali i najbližih prijatelja.

Kurir.rs, Blic / Foto: Printscreen You Tube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track