Najnovije vesti

LJUBAV KOJA JE TRAJALA 45 GODINA! NAJLEPŠA PRIČA SA VENČANJA MILENE I GAGE: U pauzi za ručak, skoknuli smo do opštine Vračar da se venčamo!
Foto: Printscreen You Tube

neponovljivi

LJUBAV KOJA JE TRAJALA 45 GODINA! NAJLEPŠA PRIČA SA VENČANJA MILENE I GAGE: U pauzi za ručak, skoknuli smo do opštine Vračar da se venčamo!

Pop kultura

Postoje ljubavi koje su vanvremenske, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za ceo život. Takva je bila ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića. 

Venčali su se poslednjih dana decembra 1971. godine, ali, nažalost, posle 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt. Međutim, samo fizički, jer takve ljubavi su večne, ne završavaju se nikad.

Upoznali su se na snimanju filma "Horoskop" 1969. godine. Milena je već tada uživala veliku popularnost, bila je jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, a Gagi je to bio tek četvrti film:

foto: Printscren You Tube

"Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću", govorio je Nikolić.

Snimali su u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića "Kako su se volele dve budale".

"U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do opštine Vračar da se venčamo", prisećala se Milena, pa im se pridružila kuma Seka Sablić: 

"Na putu do Opštine pridružila nam se Seka. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo", opisala je Milena dan njihovog venčanja.

foto: Printscreen You Tube

Seka se nedavno prisetila toga: 

"Dragan i ja smo bili kao brat i sestra. Kad mi je rekao da se "smuvao" s Milenom, ja sam mu samo rekla: "Nemoj da me lažeš". Milena je bila zvezda, mada je za njega ubrzo postala njegova Milena", rekla je na promociji monografije o njenoj kumi.

Kurir.rs, Telegraf / Foto: Pritnscreen You Tube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...