ONA JE LJUBAVNICA AĆIMA KATIĆA: Dara Džokić u Korenima igra sa Lauševićem, a sad otkriva da li će njih dvoje imati LJUBAVNE SCENE
Foto: Pritnscreen/RTS

VELIKA SERIJA

ONA JE LJUBAVNICA AĆIMA KATIĆA: Dara Džokić u Korenima igra sa Lauševićem, a sad otkriva da li će njih dvoje imati LJUBAVNE SCENE

Pop kultura -

Serija „Koreni”, koja je urađena po istoimenom romanu Dobrice Ćosića za kratko vreme pobrala je naklonost publike, a posebno glumica Dara Džokić u ulozi Milunke. Kako je po romanu ona majka Simke Katić, koju igra Sloboda Mićalović, i ljubavnica Aćima Katića, kog tumači Žarko Laušević, sve zanima da li će ona zapravo imati takav odnos sa Laušem u seriji.

foto: Pritnscreen/RTS

- Da vam kažem, nismo to razrađivali. Ostalo je kao tajna i pretpostavka. Nije to glavna tema. Naslućuje se i da se pretpostaviti otkud ona tu, ali nismo na tome insistirali - objašnjava Dara, a na konstataciju da u tom slučaju neće biti ljubavnih scena sa Žarkom, odgovara.

- Ne, publika to više pretpostavlja i zna. Sve to visi u vazduhu - otkriva glumica, i ističe da voli kada je na setu sa Lauševićem, kojeg dugo nije bilo u serijskom programu zbog životnih okolnosti u kojima se našao:

- Nije to prvi njegov povratak u Srbiju, imao je filmske projekte koje je radio. Oduševljeno je ovo prihvatio. Jedan divan glumac koga su se publika i kolege veoma uželeli. Zagrizao je i jako mu je stalo, napravili smo ono što smo hteli.

foto: Pritnscreen/RTS

Sa Laušem je uvek divno sarađivati jer ima veliki talenat.

Kako je prvo prikazivanje serije imalo šer od 38 odsto, što je oko pola miliona gledalaca, koji se uvećavao sa svakom narednom epizodom, Dara kaže da ju je to iznenadilo i oduševilo istovremeno.

- Oduševljena sam serijom. Volim što sam radila projekat. Nisam mogla da pretpostavim da će toliko da bude gledana. Međutim, to mi je vratilo veru u naše gledaoce i da su željni neke prave literature i mislim da je to podsticaj svima. Pre svega televizijama, a potom kulturnim radnicima da znaju šta publika zapravo voli, a ne samo treš - poručuje Džokićeva, i otkriva kako je bilo na setu.

- Na snimanju smo se lepo družili i sarađivali. U tom smislu smo svi verovali u seriju.

Koreni“ neguju svoj narod

Daru raduje što su „Koreni“ porodična serija.

- Falilo im je da vide nešto iz prirodne baštine, literaturu koja je ekranizovana. Tome i služi kultura, da neguje svoj narod. Kod nas je do te mere to devalvirano, da vam dođe da plačete. Postoje svetli primeri koji to opovrgavaju, ali su strašno pali kriterijumi i vrednosti - smatra ona.

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track