Najnovije vesti

BRUTALNA SCENA IZ KORENA O KOJOJ BRUJI SRBIJA! Batine, uvrede, ponižavanje! O ovoj surovoj sudbini danas se priča uveliko, i svima je gorak ukus u ustima! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen

aktuelna tema i danas

BRUTALNA SCENA IZ KORENA O KOJOJ BRUJI SRBIJA! Batine, uvrede, ponižavanje! O ovoj surovoj sudbini danas se priča uveliko, i svima je gorak ukus u ustima! (FOTO)

Pop kultura

Domaća serija "Koreni", rađena po istoimenom romanu Dobrice Ćosića osvojila je Srbiju. Slobodno možemo reći da je serija doživela vrhunac u petoj epizodi koja se emitovala u nedelju veče na RTS.

Jedna scena je posebno mnoge pogodila. Tviter se usijao zbog scena nasilja, a gledaoci su rukama prekrivali oči i poistovetili je sa današnjim položajem žena u Srbiji.

Sloboda Mićalović je na račun glume pokupila niz pohvala, a tviteraši su je prozvali "Žena zmaj".

Simka Katić čiji lik tumači Sloboda Mićalović u petoj epizodi ponovo je bila izložena torturi muža Đorđa Katića kog igra Igor Đorđević. Kao i uvek, i ovaj put kriva je za sve. Kriva je jer je žena i bila je pretučena zbog svog supruga.

Simka je hrabro primila udarce i slušala uvrede. Batine, uvrede, ponižavanje... bolele su žene u 19. veku, baš kao što i danas bole veliki broj žena koje su žrtve nasilja.

"Sloboda je maestralno predstavila Simku, srpsku ženu koja je nipodaštavana, vređana, ponižavana, ali ipak, hrabra, dostojanstvena i puna ljubavi", "Gorak ukus ostavi večerasnja epizoda. Najgore što odnos prema suprugama nije značajno evoluirao u srpskom narodu od tadašnjeg vremena naovamo", "Simka može da posluži kao primer kakvim vrednostima mi žene treba da težimo. I kao primer kakvog muža treba da zaobiđemo", samo su neki od komentara koji se mogu pročitati na društvenoj mreži Tviter.

Podsetimo, od početka 2018. u Srbiji je u porodičnom nasilju stradalo više od 25 žena, a alarmantan podatak je da je od 25 ubijenih žena samo njih pet ranije prijavilo nasilje u porodici", rekla je Biljana Popović Ivković, državni sekretar u MUP-u Srbije.

Kurir.rs/Alo!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...