KOLEGE SERGEJA TRIFUNOVIĆA POZIVAJU NA BOJKOT FESTIVALA U ALEKSINCU! Mesecima najavljivana predstava izbačena s repertoara, nastao SKANDAL!
Foto: Zorana Jevtić

SVI USTALI

KOLEGE SERGEJA TRIFUNOVIĆA POZIVAJU NA BOJKOT FESTIVALA U ALEKSINCU! Mesecima najavljivana predstava izbačena s repertoara, nastao SKANDAL!

Pop kultura -

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Utopljena duša" mesecima je najavljivana pa u poslednji čas izbačena s repertoara festivala u Aleksincu. Glavnu ulogu pesnika Vladislava Petkovića Disa u izbačenoj predstavi tumači glumac Sergej Trifunović, a režiju potpisuje Boban Skerlić. Reakcije kolega nisu izostale.

Glumica i supruga režisera, Bojana Maljević, na Tviteru je napisala:

"Skandal. Sram vas bilo. Uzgred, to nije 'predstava Sergeja Trifunovića', već predstava Beogradskog dramskog pozorišta, reditelja Skerlića, u kojoj Trifunović igra".

"Bilo bi lepo da kolege sada bojkotuju festival. Ovo su sve 'plodovi' priče - 'čuvamo plamen Kulture' kada se povede priča o - generalnom štrajku u kulturi", prokomentarisao je režiser Srđan Dragojević.

Scenarista, glumac i publicista Žarko Jokanović smatra da Trifunoviću "sad brane i da glumi".

"Sad će da mu zabrane i da glumi. Kakva provincijsko-fašistoidna ujdurma! Sad kad su glumci smenili Savića - glupo je da štrajkuju zbog cenzura i zabrana. To nije tema", poručio je on.

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija predstava je "zamenjena" u Aleksincu, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo "eventualnog sukoba interesa", jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

foto: Printscreen/N1

Kurir.rs/B92/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track