Najnovije vesti

SA PREMIJERE KRALJA PETRA PRVOG

ŠOK! FILM JE ZAVRŠEN JUTROS OKO 7 SATI! Lazar Ristovski otkriva: Ovo nije istorijska čitanka, to neka rade ŠKOLE! (KURIR TV)

Pop kultura

Lazar Ristovski, glavni glumac i producent filma "Kralj Petar Prvi", s nestrpljenjem je iščekivao trenutak kada će projekat na kom je radio više od sedam godina započeti svoj bioskopski život.

 

 

"Ono što ja želim i što smo mi želeli kad smo snimali film nije da pravimo sad dokumentarni istorijski film koji će biti eventualno neka istorijska čitanka, pa će sad učiti ljude - znate, e sad Cerska bitka je bila onda, Kolubarska onda, ovde učestvovao ovaj a ovde učestvovao onaj, to neka rade šklole. Mi smo napravili jedan umetnički film koji je iznad toga što je dokumentarsno! On se drtži faktografije i istorije, ali ovo je film koji nije na zemlji. On je iznad zemlje", napominje pred premijerno prikazivanje Ristovski.

 

"Kralj Petar je misleći čovek. Kralj Petar je u neku ruku i filozof. Kralj je rekao da je sloboda smisao ljudskog postojanja, dakle, mi pravoimo umetnilčki film, ne pravimo dokumentarni film", zaključio je on sa osmehom.

 

1 / 5 Foto: Promo

 

Premijera filma zakazana je za 5. decembar i to na tri lokacije - u Kombank dvorani, Sava centru i Sinepleksu Ušće. Nakon toga, projekcije će se održati u svim većim gradovima u Srbiji.

Kurir.rs/Foto: Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...