Najnovije vesti

VELIKO PRIZNANJE: Glumica Svetlana Bojković dobitnica Sterijine nagrade za naročite zasluge
Foto: Dragan Kadić

Nagrada će biti uručena 3. juna 2019.

VELIKO PRIZNANJE: Glumica Svetlana Bojković dobitnica Sterijine nagrade za naročite zasluge

Pop kultura

Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu, odlučio je danas Upravni odbor Sterijinog pozorja.

Nagrada se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome i novčanog dela, a Svetlani Bojković biće uručena 3. juna 2019. na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja.

Svetlana Bojković bila je stalna je članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 1984. godine, kada odlazi u Narodno pozorište u Beogradu, gde ostaje do 1993. godine, zatim prelazi u status istaknutog slobodnog umetnika. Od tada najviše igra u Ateljeu 212.

Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine, a kako su navei iz ove institucije, od tada je na tom Festivalu ostvarila osam uloga.

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapredjenju pozorišne umetnosti i kulture ustanovljena je 1965. povodom desetogodišnjice Pozorja i ne dodeljuje se svake godine.

Među pojedincima koji su odlikovani ovim priznanjem su, izmedju ostalih Hugo Klajn, Miroslav Krleža, Rahela Ferari, Mira Stupica, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Jovan Ćirilov, Mira Banjac, Dušan Kovačević i mnogi drugi istaknuti ljudi kulturnog i pozorišnog života.

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Beta/Foto Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...