GALA KONCERT RUSKOG BALETA PETIPU, S LJUBAVLJU: 21. decembra u 20 sati u Kombank dvorani
Foto: Promo

GALA KONCERT RUSKOG BALETA PETIPU, S LJUBAVLJU: 21. decembra u 20 sati u Kombank dvorani

Pop kultura -

Gala koncert ruskog baleta „Petipu, s ljubavlju“ biće premijerno izveden 21. decembra u 20 sati u Kombank dvorani. Koncert je posvećen 200. godišnjici istaknutog koreografa, plesača, balet majstora i pedagoga čije ime zvuči kao element klasičnog plesa — Marijus Petipa.

foto: Promo

Zvezde ruskog baleta, briljantni solisti Marijinskog i Mihajlovskog teatra Sankt Peterburga, kao i Boljšog teatra, u prednovogodišnje veče, premijerno u Beogradu, izvešće remek-dela klasične koreografije, „ikone“ baletnog žanra – Pas de dieux, iz najpoznatijih baleta koje voli publika: „Bajadera“, „Labudovo jezero“, „Don Kihot“, „Korsar“, „Rajmonda“ i drugih.

foto: Promo

Izvođenje ove predstave „Petipu, s ljubavlju“ predstavlja jedinstvenu mogućnost da se publika upozna sa koreografijom istaknutog maestra uz prelepo izvođenje solista i svetski poznatih umetnika u baletskom plesu.

foto: Promo

Gala koncert „Petipu, s ljubavlju“ je izvanredni praznik muzike i koreografije! Čudesni plesovi i neprevaziđena veština ruskih baletskih zvezda upotpuniće ovaj nezaboravni doživljaj zadivljujućom novogodišnjom atmosferom.

foto: Promo

Predstavljeni program, po konceptu i koreografiji priznatog ruskog umetnika i vodećeg soliste Marijinskog teatra Andreja Jakovljeva, koji će biti izveden u dva dela od po 50 minuta, pokazaće poseban položaj ruskog baleta sa klasičnom koreografskom školom koji je uticao na svetsku umetnost i koji i do danas potvrđuje najviše kulturne i humanitarne vrednosti.

foto: Promo
foto: Promo

Marius Petipa - to je cela epoha ruskog baleta. Spisak baleta koje je izveo na ruskoj sceni umetnik rodom iz Marselja je veoma dugačak - ima ih preko sedamdeset, a originalnih izvođenja - 46, ne uzimajući u obzir plesove za opere i zabavne pozorišne komade. Svako delo Francuza koji je posvetio svoj život ruskom baletu ispunjeno je dubokim smislom.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track