EKIPA KURIRA NA SETU SENKI S BJELOGRLIĆEM: Nova godina neće biti bolja, ali živeli!
Foto: Vladimir Šporčić

Pazi, snima se

EKIPA KURIRA NA SETU SENKI S BJELOGRLIĆEM: Nova godina neće biti bolja, ali živeli!

Pop kultura -

Glumac i reditelj kaže da novu sezonu hit serije pravi tako da može da se prati nezavisno od prve, a kako navodi, još nije izabrao ko će igrati Josipa Broza Tita

Poslednji radni dan u 2018. ekipa Kurira provela je u društvu Dragana Bjelogrlića na snimanju serije „Senke nad Balkanom“.

Umesto studija u Barandi naša ekipa imala je prilike da provede noć sa glumcima na Zvezdari u Astronomskom opservatorijumu, gde su vatreni obračun zakazali inspektor Tane i Mustafa Golubić.

foto: Vladimir Šporčić

Istorijski likovi

- Pokušavamo da napravimo u „Senkama 2“ potpuno novu priču, koja će u svojoj strukturi i atmosferi ostati dosledna prvoj sezoni. Imamo sve junake koji su preživeli i neke nove. Kod nekih će publika videti ozbiljne promene. Generalno, želimo da napravimo nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su pratili prvu sezonu završenu pet godina ranije - kaže Bjelogrlić.

Od istorijskih likova pojavljuju se Meštrović, Tito i knez Pavle, a glumac i reditelj je na velikim mukama kome da dodeli ulogu Josipa Broza.

- Nema Tita bez mene. Imam nekoliko glumaca. Tito se samo pojavljuje kao specijalni gost, ali on posle nosi treću sezonu. Vrlo mi je važno da nađem glumca koji to može da iznese.

U novoj 2019. godini Dragan Bjelogrlić i njegov Tane nisu optimisti.

- Neće biti bolja, ali nema veze. Navikli smo. Aj, živeli - kroz osmeh nam kaže Bjelogrlić, kome stiže pištolj, i snimanje može da počne.

foto: Vladimir Šporčić

Goran Bogdan spreman je da zapuca.

- Tane i ja moramo svoje nesporazume da rešimo. Mustafa je još opasniji s obzirom na istorijske okolnosti. Imam još tri meseca snimanja, a s Titom će biti scena. Moj utisak je da su nam svima uloge sele. Biće ovo mnogo bolja sezona nego prva i veoma sam zadovoljan - kaže Bogdan.

Celu ekipu na snimanju nasmejala je, ali i navela na razmišljanje, njegova izjava šta bi danas radio njegov junak:

- Mustafa Golubić bi bio influenser. Imao bi svoj Instagram profil. A što je najgore, da se on sad pojavi, izjavio bi: „Ništa se nije promenilo“, što je tužno.

Žena u politici Doktorku Bojanu i u drugoj sezoni igraće Jovana Stojiljković.

- Bojana se iz Švajcarske vratila u Beograd, predaje na univerzitetu i uplela se u politiku. Za mene sada ima više prostora, što je meni kao glumici vrlo zanimljivo. Ima i novih ljubavi - kaže mlada glumica, koja smatra da bi doktorka Bojana, da se serija snima 2018. godine, sigurno ostala u Švajcarskoj.

foto: Aleksandar Letić
Pojačanje Igor Đorđević OSTAJE NEGATIVAC

Pored Vesne Trivalić i Nataše Ninković, u drugom delu sezone biće i Igor Đorđević, koga čeka nova velika uloga nakon uspeha serije „Koreni“. On će igrati negativca i biće opasna konkurencija Kaluđeru.

(Kurir.rs/Ljubomir Radanov /Foto: Vladimir Šporčić, Damir Dervišagić, Aleksandar Letić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track