Najnovije vesti

MARIJA BERGAM DVA PUTA SLAVI BOŽIĆ, A SINA UČI DA DEDA MRAZ NE POSTOJI! Glumica iznela u javnost detalje koje NIKAD DO SAD NIJE: Muž joj u strahu da ne slomi zub na česnicu!
Foto: Marina Lopičić

IZNENADILA

MARIJA BERGAM DVA PUTA SLAVI BOŽIĆ, A SINA UČI DA DEDA MRAZ NE POSTOJI! Glumica iznela u javnost detalje koje NIKAD DO SAD NIJE: Muž joj u strahu da ne slomi zub na česnicu!

Pop kultura

Marija Bergam i Radivoje Raša Bukvić s trogodišnjim naslednikom Danilom, kako glumica napominje, Božiće uglavnom provode u Somboru.

 

"Božiće najčešće provodimo u Somboru kod Radivojevih roditelja jer nam je slava 9. januara. To zaista bude prelepo".

 

Naime, ona je uvek slavila oba Božića, te je tu tradiciju nastavila i u braku.

 

"Sa očeve strane porodica je katolička, a sa majčine pravoslavna, i meni je Božić praznik koji slavim dva puta, oduvek sam ga volela. Uvek smo na okupu i družimo se".

 

Glumac svoje Božiće, pak, pamti malo drugačije.

 

"Sećam se slame, kao i dukata i česnice. Uvek sam se plašio da ne slomim zub, pa sam bio obazriv dok je jedem. Takođe se više sećam Božića nego Badnjih večeri".

 

Učite li sina Danila da poštuje tradiciju i da li zasad razume o čemu je reč, budući da je još uvek mali?

 

Raša: On to upija, ima tri godine i pretpostavljam da će mu ovo biti prvi Božić kada će steći jasniju sliku o tom prazniku. Mi ćemo se potruditi da ga upamti.

Marija: Ali učimo ga da ne postoji Deda Mraz.

 

Raša: Jeste, ali video ga je pre neki dan na ulici. Veoma se obradovao.

 

S kakvim željama na poslovnom, a s kakvim na privatnom planu ste ušli u 2019. godinu?

 

Marija: Naučila sam da je u našoj profesiji teško planirati. Radujemo se projektima koji nas čekaju. Usmerena sam na "Senke 2", koje smo počeli. Super se sve to razvija i snimanje je uzbudljivo. Na privatnom planu mi je najbitnije da smo živi i zdravi.

 

Radivoje je takođe postao deo ove glumačke ekipe.

 

"Jeste, igram francuskog diplomatu koji dolazi da sazna razne informacije na Balkanu".

 

Marija, kako će se razvijati vaš lik u drugoj sezoni?

 

"Dve stvari mi se dopadaju. Prva je ta što druga sezona nastavlja sa svim likovima koje smo već upoznali. Druga je ta što je radnja prve sezone u 1928. godini, a druge u 1934. Za tih šest godina svaki lik je doživeo promenu. Maja Davidović je i dalje na čelu organizacije, ali i u njenom životu su se desile stvari koje publika ne bi očekivala. Biće uzbudljivo. Ona je hirovita, pravdoljubiva, ide do kraja i bori se".

 

Kako izgleda dom u kojem žive dva glumca, da li posao prenosite i kuću ili se trudite da četiri zida sačuvate od spoljnih uticaja i kako to uspevate?

 

Raša: Trudimo se da živimo u skladu sa porodičnim obavezama. Dete nam je malo i želimo njega da ispratimo. Malo je specifično što nemamo radno vreme. Radimo i preko dana i noću.

 

Marija: Pričamo puno o poslu i sva je sreća da sa nekim možeš ozbiljno da porazgovaraš.

 

Ko je sinu Danilu dobar, a ko loš policajac, i ko je stroži?

 

Raša: Zavisi od dana (smeh). Mi se i dalje učimo roditeljstvu.

 

Marija: Oboje smo i loši i dobri, zavisi od situacije. Trudimo se da ne potiremo jedno drugo kada je u pitanju stav prema detetu.

 

Kako provodite zajedničko vreme kada ne snimate, ne radite, imate li uopšte sat vremena u toku dana jedno za drugo?

 

Raša: Koristimo vreme da odemo na izlete dva-tri puta godišnje, da pobegnemo iz grada i gužve... To su naša mikroputovanja koja na brzinu možemo da organizujemo.

 

Radivoje, godinama radite serije i filmove za francusko tržište, radujete li se što u seriji "Besa" snimate na srpskom jeziku?

 

- Kako da ne, za mene je to bio naročit podvig i uspeh. To je uloga koja je veoma kompleksna.

 

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...