Najnovije vesti

PAGANINI NA TRUBI SA BEOGRADSKOM FILHARMONIJOM: Na Kolarcu svira Sergej Nakarjakov
Foto: Tjeri Koen

preporuka

PAGANINI NA TRUBI SA BEOGRADSKOM FILHARMONIJOM: Na Kolarcu svira Sergej Nakarjakov

Pop kultura

Jedan od najboljih trubača sveta, Sergej Nakarjakov, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u petak od 20 časova na Kolarcu.

 

Pod upravom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, orkestar izvodi dela Hajdna, Arutunjana i Hindemita.

 

Sergej Nakarjakov pomerio je granice trube i njene uloge u klasičnoj muzici. Nakon nastupa na finskom festivalu kada je imao samo 13 godina, dobio je nadimak Paganini na trubi. Nјegov repertoar uklјučuje ne samo čitav spektar originalne literature za trubu, već ga stalno proširuje, u potrazi za uvek novim načinima muzičkog izražavanja. Slavni trubač nastupao je sa Beogradskom filharmonijom 2010. godine, a ovog puta izvešće koncert za trubu orkestar jermenskog kompozitora Grigorija Arutunjana.

 

foto: Marko Đoković

Neobičan program koncerta otvara „Žalobna simfonija” Jozefa Hajdna - čuvara klasične tradicije, a kruniše velika premijera na domaćoj sceni: “Simfoniju mundi” Paula Hindemita, jednog od najvećih naučnika među kompozitorima 20. veka, Beogradska filharmonija izvodi prvi put. Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

 

Kurir/ Foto: Tjeri Koen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...