promocija

NAJZRELIJA SIMONIDINA KNJIGA DOSAD! Kolege hvale roman: Dijagnoza - Ljubav

Pop kultura -

Srpska književnica i bivša novinarka Simonida Milojković predstavila je u sredu svoj novi roman "Dijagnoza: Ljubav".

U hotelu "Moskva" okupio se veliki broj Simonidinih prijatelja i kolega, kao i javnih ličnosti. Čitajući roman, profesor i sociolog Ratko Božović bio je inspirisan da piše aforizme na njegovim marginama.

- Više smisla ima potčiniti pamet ljubavi, nego ljubav potčiniti profesiji ili eksperimentu. Simonida se uhvatila ukoštac sa veoma teškom temom, ali je veoma uspešno realizovala svoju ideju i iznedrila podsticajnu knjigu koja će čitaoca ostaviti promenjenog i zapitanog. Tamo gde nema ljubavi, nema života, život bez ljubavi je besmislica - kaže Božović.

foto: Promo, Laguna

Bojana Ranković, psiholog i autorkina dugogodišnja prijateljica, podelila je s publikom njihove mnogobrojne anegdote, ističući da Simonida uvek ima plan i zna šta hoće.

- U njenim knjigama imate i novinske prikaze društvenih pojava, ali i psihološke analize. Nadam se da je ovo prvi deo romana koji opisuje stanje zaljubljenosti, sada čekam drugi deo da čujemo dijagnozu prave ljubavi koja donosi mir. Pravoj ljubavi ne treba lek, prava ljubav je lek - istakla je Rankovićeva.

foto: Promo, Laguna

Sve Simonidine knjige pročitao je njen bivši urednik Branislav Bjelica.

- "Dijagnoza: Ljubav" je najzrelija autorkina knjiga i ogroman pomak. Sa sigurnošću tvrdim da od Simonide možemo još mnogo toga da očekujemo u budućnosti - smatra Bjelica.

Autorka je objasnila da je o pisanju mnogo naučila od Bjelice.

- I danas, kad pišem knjigu, kao da čujem Banetove reči: "Ne guši i ušla si u opšta mesta." Bane, hvali ti što mi je omiljeno dugme postalo "dilit" - rekla je Simonida.

Omiljeni pisac svih generacija Ljubivoje Ršumović kaže da nikad nije kasno da se nauči nešto novo, što pokazuje i Simonidina knjiga.

- Ovaj poučni roman se ne ispušta iz ruku do samog kraja, s nestrpljenjem očekujem njenu sledeću knjigu.

foto: Promo, Laguna

Kurir/ Foto: Laguna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track